Yandex Metrica
SON DAKİKA
Meclis'te ihanet pazarlığı! HDP’nin 2 bakanlık 4 vekillik talebi mi oldu

Meclis'te ihanet pazarlığı! HDP’nin 2 bakanlık 4 vekillik talebi mi oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesinin yankıları devam ediyor. Milletin meclisinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkta neler konuşulduğu merak edilirken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM'de ziyaret etmesinin yankıları devam ediyor.

Milletin meclisinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkta neler konuşulduğu merak edilirken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

''HDP’nin 2 bakanlık 4 vekillik talebi mi oldu'' başlık bir yazı kaleme alan Abdulkadir Selvi, şu ifadeleri kullandı;

''Merakla beklenen Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi gerçekleşti.Daha önceki randevu 18 Mart Şehitler Günü’ne denk geldiği için tepki görmüştü. Görüşme öncesinde Kılıçdaroğlu heyecanlıydı. 1 saat süren görüşmeden sonra Kürt sorununu ağzına almadan “Bütün sorunların çözüm yeri Meclis’tir” dedi. Pervin Buldan, “Kürt sorununun çözüm yeri olarak Meclis’i gördüğümüz için bu görüşmeyi Meclis’te yaptık” dedi. Bence daha tutarlı bir ifadeydi.''

Skoda CEO'su Ahmet Yüce çalışanlarına kaç maaş ikramiye verdi? Ahmet... Haberi Görüntüle

İşte Abdulkadir Selvi'nin Türkiye'nin gündemini meşgul eden görüşmeye ilişkin yazdığı yazı...

Survivor'da dördüncü eleme adayı kim oldu? Ogeday'ın gözyaşları geceye damga... Haberi Görüntüle

HDP DESTEK VERECEK Mİ?

Bütün gözler “HDP, Kılıçdaroğlu’na destek verecek mi, vermeyecek mi?” sorusuna çevrilmişti. HDP, ilk görüşmede Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmadı. Ama Kılıçdaroğlu’na destek kararı çoktan alındı. Bunlar görüntü vermek üzere yapılmış ziyaretler. Murat Karayılan ne dedi, “14 Mayıs’ta yalnızca cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir” dedi. HDP bu çizginin dışına çıkabilir mi?

CHP'de ikinci 'Burcu Köksal' vakası: CHP'li isimden DEM'e tepki: Şerefsizlere... Haberi Görüntüle

2 BAKANLIK 4 VEKİL TALEBİ OLDU MU?

Bu arada HDP’nin koşulsuz destek vermesi beklenmesin. HDP’nin birinci önceliği Erdoğan’ın tasfiye edilmesi. Ama başka talepleri de yok değil. Elbette ki heyetler halindeki görüşmede bu işler konuşulmaz. Pazarlık arka kapı diplomasisi ile yürütülür. CHP ile HDP arasındaki pazarlığı Sezgin Tanrıkurulu’nun yürüttüğü söyleniyor. HDP’nin iki bakanlık talebinin olduğu ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak Çevre Bakanlığı’nın HDP’ye verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak Kültür Bakanlığı’nın HDP’ye verilmesinin üzerinde duruluyor. Kandil’deki teröristler sigara izmaritlerini dahi yere atmıyor ya o nedenle çok çevreciler!

Bir de kulağıma AB Bakanlığı kurulup HDP’ye verilmesi yönünde bir bilgi gelmişti ama gündemden düştü mü nedir, son günlerde konuşulmuyor.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading