Yandex Metrica

DOLAR

32.45

%0 expand_less

EURO

34.83

%0 expand_less

ALTIN

2438.60

%0 expand_less

BIST

9915.62

%0 expand_less

BTC ($)

62991.92

%-1.4 expand_more

Maskenizi takın! Prof. Dr. Orhan Şen tek tek uyardı: Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Maskenizi takın! Prof. Dr. Orhan Şen tek tek uyardı: Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Türkiye maskeye geri dönüyor! Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen Kuzey Afrika'dan yola çıkan çöl tozu hakkında uyarılarıda bulundu. Şen, "buradaki değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerekiyor. Yağan tozu Teneffüs yoluyla almamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Gündem

27.03.2024, 11:06

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen Kuzey Afrika'dan yola çıkan çöl tozu hakkında açıklamalarda bulundu. 

PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

ÇÖL TOZU GELİYOR

Prof. Dr. Orhan Şen, "Türkiye'ye iki yolda toz taşımımı gelir. Biri Suriye üzerinden bir de Kuzey Afrika'dan, Sahra Çölü'nden gelir. 4-5 bin metre yukarıdan gelir bunlar. Meteoroloji bu tahminleri yapıyor. Bugün yok ama yarın toz taşımımı bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Orhan Şen, "Türkiye'ye iki yolda toz taşımımı gelir. Biri Suriye üzerinden bir de Kuzey Afrika'dan, Sahra Çölü'nden gelir. 4-5 bin metre yukarıdan gelir bunlar. Meteoroloji bu tahminleri yapıyor. Bugün yok ama yarın toz taşımımı bekleniyor." dedi. Ayrıca Şen, "Tekirdağ'da 146, Niğde'de 226. Bu hassas bir durum. Niğde'de 250'yi geçerse maske takılması lazım." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Galatasaray Üniversitesi'nden ABD'deki öğrenci isyanına destek: Gazze'de vahşete sessiz kalınmamalı Haberi Görüntüle

PERŞEMBE GÜNÜ ARTACAK

Uyarılarına devam eden Şen, "Bu sistem Avrupa'ya çıkıyor ve Balkanlar'dan geliyor. Çok tehlikeli bir durum yok yarın. Perşembe günü biraz artıyor değerler." şeklinde konuştu. 

Ayrıca Şen, "Bu durum 2 gün daha sürecek ve Cuma günü kalkıyor. Bu toza kırmızı toz deriz. Sahra çölündeki rengi kırmızıdır. Demir vardır. Bu gübre yerine geçer. Saça da faydalıdır. Teneffüs yoluyla almamamız lazım ama. Şu anda maske takmaya gerek yok." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading