Yandex Metrica

Maldivler'le hedef 100 milyon dolar! Bahreyn de 'savunma' ve 'sağlık' için gelecek

Maldivler'le hedef 100 milyon dolar! Bahreyn de 'savunma' ve 'sağlık' için gelecek

Maldivler ve Bahreyn'e ziyaretler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya'daki ada ülkesiyle ticaret hacminin 100 milyon dolara çıkarılacağını, Bahreyn'le ise savunma ve sağlık sektöründe işbirliğinin geliştirileceğini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 18:44

Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Asya'daki ada ülkesi Maldivler'e Türkiye'nin Dışişleri Bakanı düzeyindeki ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Maldivler’in başkenti Male’de, Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasında ticaret, tarım, çevre, diplomasi ve kültürel iş birliği alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Bakan Çavuşoğlu, "Bugün imzaladığımız anlaşmalardan bir tanesi ticaret ve ekonomik işbirliği ile ilgili. Bu çerçevede Karma Ekonomik Komisyon kurulacak. Ticaret hacmimizin önümüzdeki iki yıl boyunca 100 milyon dolara çıkarılabilmesini hedefliyoruz" dedi.

İki bakan, turizmin desteklenmesi için karşılıklı vize kolaylığı sağlanması konusuna da değindi.

ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar ABD basınının gözü Erdoğan’ın Irak ziyaretinde: PKK'yı ortadan kaldırmak istiyorlar Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ SONRASI İLK GELEN LİDER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Maldivler'in ardından Körfez ülkesi Bahreyn'e geçti. Türkiye ile Bahreyn arasındaki diplomatik ilişkilerin 50'nci yılı olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri artırmanın tüm bölgenin çıkarına olacağını söyledi.

İki ülkenin zor zamanlarda yan yana durduğunu ifade eden Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bölgeden Türkiye'yi ziyaret eden ilk liderin Bahreyn Kralı olduğunu hatırlattı.

Mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani ile heyetler arası görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, temaslarının ardından sosyal medya hesabındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bahreyn Dışişleri Bakanı kardeşim Al Zayani’yle ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele aldık. Ekonomik Eylem Planı’yla ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz. KEK Toplantısını Mart ayında gerçekleştireceğiz. Savunma sanayii ve sağlıkta işbirliğini artıracağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading