Yandex Metrica

Küresel diplomasinin kilit ismi: Cumhurbaşkanı Erdoğan! Dünyanın gözü kulağı ilk talimatlarında

Küresel diplomasinin kilit ismi: Cumhurbaşkanı Erdoğan! Dünyanın gözü kulağı ilk talimatlarında

Seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel diplomasiye yön verecek. NATO'dan Batı'ya, Orta Asya'dan Orta Doğu'ya tüm dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarına kulak kesilmiş durumda.

Gündem

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 100 ülkenin liderinden tebrik ve kutlama mesajları geldi. Seçim öncesi ve sonrası gözünü Türkiye'den ayırmayan Batı medyası ise "Erdoğan'ın seçilmesi yeni küresel dengeleri ortaya çıkaracak" yorumunda bulunuldu. Türk halkının "istikrar devam" kararıyla Erdoğan'a 5 yıl daha yetkiyi teslim etmesinden sonra dünya gözünü Erdoğan'ın vereceği talimatlara çevirdi.

14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi 14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

ABD VE RUSYA İLE TEMAS

Avrupa ülkelerinin gözü önümüzdeki günlerde Ankara-Moskova hattında olacak. Ukrayna Savaşı'nın seyri açısından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikili ilişkisi kilit rolde.

ABD Başkanı Joe Biden önceki gün Erdoğan ile görüştü. ABD ve NATO'nun gözü Türkiye'nin İsveç'in üyeliği konusunda vereceği kararda.

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

GÖZLER ANKARA

Seçimden önce Türkiye-İsrail arasında olumlu gelişmeler yaşanmıştı. İsrail medyasından seçim sonrası, "Erdoğan kazandı, İsrail'i ne bekliyor" haberleri yapıldı. İsrail medyası Erdoğan'ın İsrail ilişkileri ve talimatlarını yakından izliyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerginlik tırmanıyor. Bölgede Bosna Hersek'in karşı karşıya kaldığı sorunlar var. Bölgedeki çok sayıda lider "Balkanlar'ın kaderi Erdoğan'ın elinde" açıklamasını yapmıştı. Türkiye'nin üstleneceği rol belirleyici faktörlerden olacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etti ve iki ülke arasında büyükelçi atanacağı duyuruldu. Türkiye'nin Mısır ve Körfez ülkeleriyle olumlu yönde ilerleyen ilişkisi Ortadoğu'yu şekillendirecek.

23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı olacak? 23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

ORTA ASYA'DA TÜRK RÜZGARI ESERCEK

Orta Asya'da Çin, ABD ve Rusya'nın hegomenyası yıkılacak. Bölgede Türk rüzgarı esecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde harekete geçirilen Türk Devletleri Teşkilatı, önümüzdeki dönemde Orta Asya'da belirleyici olacak. Bölge, Çin-ABD-Rusya'nın rekabet alanına girmiş durumda. Ancak uzmanlara göre Türk Devletleri Teşkilatı'nın duruşu diplomasiye yön verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesinin ardından gözler bir yandan da Azerbaycan - Ermenistan ilişkilerinde. İki taraftan da son zamanlarda toprak anlaşması noktasında önemli açıklamalar geliyor. Ermenistan tarafı bu kez Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etme eğiliminde.

Yunanistan'da günlerdir Türkiye'de seçim sonuçları yorumlanıyor ve Atina'nın Erdoğan liderliğindeki Ankara ile yeni ve olumlu ilişkiler beklediği aktarılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading