Yandex Metrica

Konya'da uçak mı düştü? 14 Mart Konya'da düşen uçak ne uçağı?

Konya'da uçak mı düştü? 14 Mart Konya'da düşen uçak ne uçağı?

Konya'da uçak mı düştü? 14 Mart Konya'da düşen uçak ne uçağı? Konya'dan gelen son dakika bilgisine göre bir eğitim uçağı düştü. Pilotun ise paraşütle atladığı öğrenildi. 

Gündem

27.03.2024, 17:52

Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nde Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü. Düşümenin nedeni henüz açıklanmadı. Pilotun düşüş esnasında paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Pilotun hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya Tekin Öcalan'ın fotoğrafının altında DEM'lenmiş Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya... Haberi Görüntüle

KONYA'DA DÜŞEN UÇAK NE UÇAĞI, MODELİ NE?

Düşen uçağın F-5 eğitim uçağı olduğu öğrenildi. Türk Yıldızları'na ait olan F5 uçağı ABD yapımıdır. 

İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! Haberi Görüntüle

F5 UÇAĞI NEDİR?

F-5 uçağı çeşirli versiyonları ile birlikte ABD'de üretildi. ABD'nin önde gelen silah şirketlerinden Northrop tarafından üretilmektedir.  F-5A/B Freedom Fighter  ve F-5E/F Tiger II  düşük maliyeti olan ve kolay bakım yapılabilen bir gelişmiş eğitim uçağıdır.

Ucuz maliyeti olması sebebiyle daha çok zayıf ekonomili ülkelerin tercihi olmuştur.

Birleşik Devletler Hava Kuvvetlerinde Top Gun tarzı savaş eğitim okullarında eğitim uçağı olarak kullanılmaktadır.

F-5 çok amaçlı bir uçaktır ve çok yüksek manevra kabiliyeti vardır. Hava Savaşları için Sidewinder füzeleri taşıyabilir. Kara saldırıları için de bomba ve roket taşımaktadır. F-5B adında iki kişilik eğitim sürümü ayrıca RF-5 adında bir fotokeşif sürümü vardır. F-5 pek çok ülkede lisans altında üretilmektedir.

F-5'in diğer türevlerinin yanı sıra F-5N adına yeni bir türev daha bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading