Yandex Metrica

Sitede Ara

Kimliğini kaybeden kadın çete lideri olmaktan yargılanıyor

Kimliğini kaybeden kadın çete lideri olmaktan yargılanıyor

Adana'da 2005 yılında kimliğini kaybeden Servet Karaca, 30 kişiyi 18 milyon lira dolandıran çetenin lideri olmaktan yargılanıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Adana'da 2005 yılında alışveriş için çarşıya giden Servet Karaca, içinde kimliğinin de bulunduğu cüzdanını çaldırdı. Cüzdanını bulamayan kadın, kayıp kimliği için gazeteye ilan verdi ve karakola başvurdu. 

Olaydan 3 yıl sonra Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından telefonla aranan Karaca, çete lideri olmaktan kırmızı bültenle arandığını ve Kayseri'de dolandırıcılıktan yargılandığını öğrendi.

Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 30 kişiyi 18 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle mahkemeye çıkan Karaca'nın dosyası son olarak Kayseri Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

"TİŞÖRT VE TERLİK SATARAK GEÇİNİYORUM"

Eşini kaybettikten sonra dul ve yetim aylığı aldığını, çocuklarına bakmak için süt satıp, kapıcılık ve bakıcılık yaptığını belirten Karaca, "Polis bana çete lideri ve kırmızı bültenle arandığımı söylediği an dünyam başıma yıkıldı." dedi.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Karaca, "Evimin arkasında tezgah açıp tişört ve terlik satıyorum. 4-5 yıldır bu şekilde geçiniyorum. Yıllardır emeğimle çalışan bir insanım. Çete lideri olsam mal varlığım olurdu. Büyük bir mağduriyet yaşıyorum." diye konuştu.

"TEK SUÇUM KİMLİĞİMİ KAYBETMEK"

"30 kişiyi 18 milyon TL dolandırmışım. Suçlamaları kabul etmedim. Mahkemem devam ediyor. Hayatımı zindana çeviren olay kimliğimi kaybetmem oldu. Psikolojim bozuldu ve hayatım alt üst oldu. Ben çete lideri değil ev kadınıyım. Tek suçum kimliğimi kaybetmek." şeklinde konuşan talihsiz kadın, devlet yetkililerinden yardım istedi.

Kaynak: Sabah

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading