Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu Pensilvanya'ya gidecek mi? Şimdi herkes bunu merak ediyor

Kılıçdaroğlu Pensilvanya'ya gidecek mi? Şimdi herkes bunu merak ediyor

FETÖ'nün 17/25 Aralık darbe girişiminden günler önce ABD'ye davet edilen ve örgütün önde gelen imamlarıyla gurur içinde pozlar veren Kemal Kılıçdaroğlu, aradan geçen 9 yılın ardından bir kez daha Atlantik'e uçma kararı aldı.

Gündem

23.01.2024, 19:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 yıllık bir aranın ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'nun kimlerle bir araya geleceği şimdiden merak konusu oldu. 

Donald Trump'a karşı seçimi kazandığında Joe Biden'ın başkanlığını ilk tebrik eden isimlerden olan Kılıçdaroğlu, Washington'da ABD yönetiminden herhangi bir yetkiliyle görüşmeyeceğini ileri sürdü. 

HalkTv yazarı İsmail Saymaz'a verdiği demeçte CHP Lideri, "Bir kere şunu söyleyeyim, muhalefetteyken, prensip olarak iktidarla görüşmeyiz. Çünkü siz muhalefet olarak o masaya oturursanız, ancak icazet almak için oturursunuz" dedi. 

13 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Bugün kimin maçı var? Fenerbahçe, Galatasaray'ın maçı bu akşam mı? 13 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Bugün kimin... Haberi Görüntüle

KİMLERLE GÖRÜŞECEĞİ HENÜZ NETLEŞMEDİ 

Kılıçdaroğlu ABD temaslarına ilişkin şu bilgiyi verdi: 

"Benim yeni bir dünya vizyonum var elbette. Vahşi kapitalizm ve neoliberalizm dünyaya çok zarar verdi. Küçük bir azınlık bu sayede dünyaya hükmetti. Ülkemiz de bu insafsız sistemden nasibini aldı. İşte ben bu vahşi düzene meydan okuyorum. Ve biliyorum ki Bay Kemal dünyada yalnız değil. Çok sayıda Bay Kemal var dünyada. Ben de o Bay Kemallerin bir araya gelmesi ve daha hakkaniyetli bir dünyayı konuşması gerektiğine inanıyorum. Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle görüşeceğim. Birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız."

Kılıçdaroğlu'nun ABD'li sosyalist siyasetçi Bernie Sanders ve Türk öğrencilerle görüşeceği ileri sürülüyor. 

Sözkonusu ziyaret, FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013 darbe girişimi öncesi Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ekibinin ABD'ye gerçekleştirdiği seyahati hatırlattı. 

2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf Öğretmenliği) kaç kişi atanacak? 2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf... Haberi Görüntüle

FETÖ İMAMLARI PLAKETE BOĞMUŞTU 

(Soldan sağa) Mahmut Yeter, Kemal Kılıçdaroğlu, Faruk Taban, Kemal Öksüz, Talha Saraç

Örgütün hükümeti devirmeye yönelik operasyonlarından bir hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'ye adeta çıkarma yapmış ve yanında kurmayları Faruk Loğoğlu, Engin Altay, Faik Öztrak ile Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Fetullahçı Terör Örgütü'nün üst düzey yöneticileriyle bir araya gelmişti. 

Kılıçdaroğlu ve ekibinin görüştüğü FETÖ imamları arasında Faruk Taban, Mahmut Yeter, Kemal Öksüz, Talha Saraç ve Emre Çelik de vardı. 

Fetullah Gülen'in elebaşılık yaptığı katiller sürüsü, 15 Temmuz darbe girişiminde 252 vatandaşı şehit etmiş, binlerce kişiyi de yaralamıştı. 2016'daki hain darbe girişiminden 6 yıl sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, devlet kurumlarından atılmış tüm KHK'lıları (FETÖ'cü ve PKK'lıları) yeniden kamuya sokacağı sözüyle gündem oldu. Kılıçdaroğlu, darbe girişimine katılan FETÖ'cü eski askeri öğrenci Furkan Çetinkaya ile FETÖ'cü annesi Melek Çetinkaya'yı makamında kabul etmiş, onları bağrına basmıştı. 

Tüm bu gelişmeler sonrası Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin cevabı en çok merak edilen soru şu oldu: Bay Kemal Pensilvanya'ya gidecek mi?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading