Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu arasındaki adaylık savaşı Financial Times’e taşındı

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu arasındaki adaylık savaşı Financial Times’e taşındı

İngiltere'nin önemli gazetelerinden Financial Times, "Erdoğan'ı yenmek: Türkiye'de muhalefet bir şampiyon arıyor" başlıklı bir analiz yayınlayarak 6'lı muhalefetin içerisindeki bölünmeyi ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık savaşını mercek altına aldı.

Gündem

23.01.2024, 19:13

Financial Times, "Erdoğan'ı yenmek: Türkiye'de muhalefet bir şampiyon arıyor" başlıklı bir analiz yayınlayarak muhalefet blokundaki adaylık çekişmesini inceledi.

Financial Times'a konuşan Millet İttifakı'ndan üst düzey bir yetkili, "Eğer bana geçen yıl sorsaydınız, bu seçimde zafer çantada, Erdoğan kaybedecek derdim fakat şimdi bu konudan daha az eminim" ifadesini kullandı.

Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü kişinin eşi ilk kez konuştu: Nerede vicdan? Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU KAZANMA İHTİMALİ EN DÜŞÜK OLANI"

Muhalefet kanadında en büyük endişenin Kılıçdaroğlu'nun kendisini Erdoğan karşısında aday göstermesi ve Erdoğan'ın onu "canlı canlı yemesi" olduğu aktarılırken 5 ittifak partisinden üst düzey bir yetkili, "Kılıçdaroğlu, aday olmaya can atıyor. En iyi cumhurbaşkanı olacağına kuşkum yok fakat o kazanma ihtimali en düşük olanı" dedi.

Analizde 2014 yılında Erdoğan'ın 13 puanlık bir farkla kazandığı belirtilirken yapılan anketlerde Erdoğan karşısında kafa kafaya yarışabilecek iki potansiyel aday olduğu da belirtildi. Financial Times, bunların Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğunu aktardı.

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

"İMAMOĞLU ÇOK HIRSLI" 

Gazetede, İmamoğlu'nun Erdoğan'ın oluşturduğu cumhurbaşkanlığı sisteminin rafa kaldırmak için "çok hırslı" olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Mansur Yavaş'ın da aday adayı olarak öne çıktığı belirtilirken, Yavaş'a HDP tabanının sıcak bakmayacağı da belirtildi.

14 Nisan Pazar bu akşam kimin maçı var? Bugün  hangi takımın maçı var? 14 Nisan Pazar bu akşam kimin maçı var? Bugün hangi... Haberi Görüntüle

HDP OYLARI

Financial Times'ın makalesinde HDP'ye de geniş yer ayrıldı. Makalede, "Aday belirlerken en önemli detay, Türkiye'nin en büyük Kürt azınlık partisinden onay almak olmalı. Seçimlerde yüzde 12 oy alması beklenen parti şu an bir ittifakın içinde değil. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasında Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu HDP tabanına daha yakın" yorumu da yer aldı.Yavaş'ın ise milliyetçi geçmişinin HDP tabanından karşılık göremeyeceği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading