Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu dış basına Türkiye'yi şikayet etmeye devam ediyor: 180 derece değiştireceğiz!

Kılıçdaroğlu dış basına Türkiye'yi şikayet etmeye devam ediyor: 180 derece değiştireceğiz!

Seçimlere sayılı günler kala  Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde dış basına verdiği röportajlar dikkat çekiyor. Alman ve İngiliz basınına verdiği röportajlarda Türkiye’yi şikayet ederek her fırsatta yüzlerini Batı’ya döneceklerinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu, ürkiye'de yayın yapan Alman haber ajansı Deutsche Welle (DW) Türkçe'ye konuşarak “Bizim yönümüz Batı uygarlığı olacaktır” dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:51

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta sandığa gitmesine yalnızca 4 gün kaldı. Ülkenin kalbi seçimlerle atarken siyasi liderlerden peş peşe açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Alman ve İngiliz medyasına açıklamalarda bulunmuş, Türkiye hakkında olumsuz bir tablo çizerek şikayetlerde bulunmuştu. 

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi... Haberi Görüntüle

DIŞ BASINA DEMEÇLER VERİYOR 

Dış basına yaptığı neredeyse her açıklamada Türkiye'nin yüzünü Batı'ya dönmesi gerektiğini öne süren Kılıçdaroğlu, bu ifadelerine bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu son olarak, Türkiye'de yayın yapan Alman haber ajansı Deutsche Welle (DW) Türkçe'ye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na, "Türkiye'nin Batı ülkeleri ile ilişkileri son yıllarda zor zamanlardan geçti. Batılı müttefiklerinize mesajınız nedir?" diye soruldu. Türkiye'nin dış politikasını 180 derece değiştirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "AB'nin öngördüğü bütün demokratik kuralları kendi ülkemizde uygulayacağız." dedi.

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

"YÖNÜMÜZ BATI UYGARLIĞI OLACAKTIR"

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla bu çerçevede yapılması gereken bütün düzenlemeleri altı liderin uzlaşması ile kendi ülkemizde sağlayacağız." dedi.Türkiye'nin yönünün Batı uygarlığı olacağını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu,"Biz NATO İttifakı'nın bir üyesiyiz ve aynı zamanda AB'ye de tam üyelik için başvuran bir ülkeyiz. Dolayısıyla bizim yönümüz Batı uygarlığı olacaktır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading