Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Türkiye'nin önüne duvar örmek istiyorlar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapımı devam eden Sazlıdere Köprüsü şantiyesinde incelemede bulundu. Burada açıklama yapan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapımı devam eden, Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak Sazlıdere Köprüsü şantiyesinde inceleme yaptı.
İncelemesinin ardından açıklamada bulununan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul'un gerekli yapılarını bir bir hayata geçirirken sektör paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un işletme planlarını hazırlıyoruz." ifadelerine yer verdi.
204 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR
Kanal İstanbul projesinde 204 bilim insanının çalıştığını hatırlatan Karaismailoğlu, İstanbul'un ulaşım ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını bildirdi.
Kuzey Marmara Otoyolu'na Başakşehir, Ispartakule ve Hadımköy kesimini de dahil ettiklerini açıklayan Karaismailoğlu, böylece 45 kilometre daha eklenen yolun 445 kilometreye ulaştığını açıkladı.
Bakan Karaismailoğlu, ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısının aralanacağı Kanal İstanbul'un ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan stratejik bir hamle olduğunu ifade etti.
YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR
Başakşehir-Hadımköy yolunun en önemli yapısının Sazlıdere Köprüsü olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, köprünün 440 metre orta açıklığa, 210 metre yan açıklığa ve 196 metre uzunluğunda iki adet kulesinin olacağını aktardı.
'MUHALEFET HALA ANLAMADI'
Bakan Karaismailoğlu, ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısının aralanacağı Kanal İstanbul'un ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan stratejik bir hamle olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda Kanal İstanbul'un hem Türkiye hem de Türk boğazlarını kullanan ülkeler için ne kadar önemli olduğunu tüm gerçekleriyle paylaştıklarını kaydederek "Onlar bu projenin önemini anladı ama maalesef ülkemiz muhalefetindekiler anlamadı ya da anlamak istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada söz sahibi olan Türkiye’nin önüne duvar örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne dek ülkemiz için doğru olanları yaptık, yine yapacağız.''ifadesini kullandı. Türkiye'nin önüne duvar örmek istediklerini belirten Karaismailoğlu, 'Ülkemiz için çalışırken gündelik polemiklerle ilgilenmiyoruz'' diye konuştu.