Yandex Metrica

Karabük Üniversitesi'nden iddialara yanıt geldi: HIV ve HPV iddiaları tamamen uydurma!

Karabük Üniversitesi'nden iddialara yanıt geldi: HIV ve HPV iddiaları tamamen uydurma!

Son günlerde sosyal medyada gündem olan, neredeyse her gün konuşulan Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylar ile alakalı Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörlüğü sessizliğini bozdu. Rektörlük, kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Gündem

12.04.2024, 18:53

Sosyal medyada sıkça konuşulan ve son zamanlarda gündemdeki yerini koruyan Karabük Üniversi(KBÜ) hakkında dikkat çekici iddialar ortaya atıldı. Olayın başlangıcının Karabük Üniversitesi olduğu, daha sonrasında ise tüm Karabük'e yayıldığı iddia edilmişti. 

Yaşanan olaylar ile alakalı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü sessizliğini bozdu. Rektörlük, kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel harekât dairesinde kripto FETÖ'cü temizliği! MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel... Haberi Görüntüle

KARABÜK'TE HPV VE HIV ARTIŞI YAŞANMADI

Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün 23 Mart'taki kamuoyu duyurusunda belirtildiği üzere, iddia edildiği gibi Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artış yaşanmadığı'' ifade edildi.

PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

''İDDİALAR TAMAMEN UYDURMADIR''

''Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur''

KBÜ'nün Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşma politikasına uygun hareket ettiği belirtildi. İfadede, ''Bu kapsamda Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Türk devletlerine, Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya dünyanın her tarafından 104 ülkeden en başarılı öğrenciler seçilerek üniversitemizde okumaları sağlanmaktadır. Bu öğrencilerimiz Türkçe öğrenmekte, Türk kültürünü öğrenmekte, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedir'' denildi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading