Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kandilli'den son dakika deprem açıklaması! 'Artçıları bir yıl sürecek'

Kandilli'den son dakika deprem açıklaması! 'Artçıları bir yıl sürecek'

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nden kritik açıklamalar geldi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı açıklamada, 'Bu deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Maalesef o büyüklükteki depremi yeniden yaşıyoruz.' ifadelerine yer verdi. Diğer yandan artçı depremlerin 1 yıl kadar süreceğine dikkat çekildi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Kandilli Rasathanesi'nin uzmanların Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. 

11-12 Mart Erzurum'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

17 AĞUSTOS'TAN SONRA YAŞANAN EN BÜYÜK DEPREM 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi: 

Aslında deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep il sınırlarının birleştiği yerde oluyor. Depremin büyüklüğünü 7.4 olarak verdik. Saat 04:17'de oldu. Doğu Anadolu fayı üzerinde, geniş bir alanda olan bir deprem. 180 km'lik fayı kırabileceği tahmin ediliyor. Bu deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Maalesef o büyüklükteki depremi yeniden yaşıyoruz. Hep "Marmara'da deprem ne zaman olacak" diyorduk. Türkiye'de yaşıyorsak maalesef bu depremlere hazır olmamız gerekiyor.

‘Jetlag’ operasyonu! Terör soruşturması yalanıyla telefon dolandırıcılığı yapanlar yakalandı: Çok... Haberi Görüntüle

ARTÇI DEPREMLER BİR YIL SÜRECEK

Diğer yandan Doç. Dr. Doğan Kalafat açıklamasında artçıların 1 yıl süreceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kaydetti: 

Artçı sarsıntıların en büyüğü 6.6, 45'e yakın 4'ün üzerinde deprem var. Artçı depremler yaklaşık 1 yıl sürecektir. O yüzden vatandaşlarımızın muhakkak hasarları binalardan kaçınmasını ve evlerine girmemesini diliyoruz.

İşsizlik oranı ne kadar, yüzde kaç oldu 2024? İşsizlik oranı... Haberi Görüntüle

'EN ÇOK HATAY'DAN YARDIM TELEFONU GELİYOR'

Deprem İzleme Müdür Yardımcısı Dr. Selda Altıncı Poyraz ise açıklamasında, "Biz burada sürekli telefon alıyoruz. Göçük altında kalan vatandaşlar bize ulaşamıyor, çünkü telefon hatları çok yoğun. Biz de sabahtan beri birçok telefon aldık. En çok telefonu Hatay'dan alıyoruz. Burada önemli olan artçıların aylarca devam edebileceği, mutlaka AFAD'ın uyarılarını dinlemelerini istiyoruz." sözlerini kaydetti. 

CHP lideri Özgür Özel kendini yalanladı: Hamas'a terör örgütü demedim Haberi Görüntüle

ARTÇI DEPREM BİNA YIKABİLİR MI? 

Poyraz açıklamasında, "Artçı depremin büyüklüğüne bağlı, eğer 6.7 yada 6.8 büyüklüğünde artçılar olursa tabii ki binayı yıkması söz konusu olabilir." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading