Yandex Metrica

Kültürümüze ve halkımıza ihanet! DEM Partili Belediye Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini kürtçe isimle değiştirdi!

Kültürümüze ve halkımıza ihanet! DEM Partili Belediye Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini kürtçe isimle değiştirdi!

Yerel seçimlerde DEM Parti'nin kazandığı belediyelerin skandallar silsilesine hergün bir yenisi ekleniyor.DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini 'ÇandAmed' olarak değiştirdi. 

Gündem

11.05.2024, 10:22

Seçimi kazandıkları belediyelerde Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta Belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Partililer durmak bilmiyor. DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının '7 Güzel Adam'ından biri olarak sayılan Sezai Karakoç'un isminin verildiği Kongre Merkezi’nin ismini "ÇandAmed" olarak değiştirdi. 

Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR BELEDİYESİ'NDEN YENİ SKANDAL 

Diyarbakır'da 31 Mart 2024'te yapılan seçimde DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük, aldığı yüzde 64,09'luk oy oranıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Seçimden sonra skandallarına her gün bir yenisini duymaya alıştığımız Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi son olarak Diyarbakırlı ünlü şair Karakoç'un isminin verildiği kongre merkezinin ismini “ÇandAmed” olarak değiştirdi. 

Galatasaray-Karagümrük'ü yenerse-berabere kalırsa ne olur? Şampiyon olur mu? Galatasaray-Karagümrük'ü yenerse-berabere kalırsa ne olur? Şampiyon olur mu? Haberi Görüntüle

"HALKIMIZA İHANETTİR"

Yapılan değişiklikle ilgili olarak AK Parti’den tepki geldi. Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, "Halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin" ifadelerini kullandı.

Devletin karşılamadığı ilaçlar neler? SGK'nın karşılamadığı ilaçlar Devletin karşılamadığı ilaçlar neler? SGK'nın karşılamadığı ilaçlar Haberi Görüntüle

DEĞİŞİKLİK FESTİVAL DUYURUSUNDA FARK EDİLDİ 

31 Mart seçimlerinin ardından DEM Parti'nin yönetimine geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı "9.Amed Tiyatro Festivali" duyurusu yaptı. 22 Nisan Pazartesi günü yapılacağı duyurulan festival yerleri arasında ÇandAmed (Kongre Merkezi) gösterildi. "ÇandAmed" olarak isimlendirilen yere aslen Diyarbakırlı olan Sezai Karakoç'un ismi verilmişti.

Integral müfredatta neden yok? Bakan Tekin'den eleştirilere dikkat çeken yanıt Integral müfredatta neden yok? Bakan Tekin'den eleştirilere dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

DEĞİŞİKLİK İÇİM MECLİS KARARININ ALINMASI GEREKİYORDU 

Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini sessiz sedasız değiştiren DEM'li belediyenin isim değişikliği için Büyükşehir Belediyesi Meclis kararını alması gerekiyordu. Öncesinde böyle bir tavır alınması, DEM’li belediyenin 'oldu bitti ile isim değişikliğini yapması' olarak değerlendiridi. 

Cem Garipoğlu otopsisinde sır perdesi kalkıyor! Parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu: Suit hücrede dikkat çeken çalışma! Cem Garipoğlu otopsisinde sır perdesi kalkıyor! Parmaklarındaki morlukların nedeni belli... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN TEPKİ 

Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, sosyal medya platformu X’de yaptığı paylaşımında, “Diyarbakırlı olan rahmetli Sezai Karakoç siyaset üstüdür, şair, yazar ve fikir insanıdır. Edebiyatımızın müstesna ismi, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un isminin Kültür Merkezimize verilmesi halkımızın ortak iradesi, ortak kararıdır. DEM’li belediyenin 'oldu bitti’ ile Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini sessiz sedasız değişmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin!” dedi.

Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne zaman açılacak? Threads neden açılmıyor, yasaklandı mı? Threads Türkiye'de neden kapatıldı, ne... Haberi Görüntüle

TÜRK BAYRAĞI VE ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFI KALDIRILDI 

Seçimi kazandıkları belediyelerde Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta Belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Partililer durmak bilmiyor. Demli belediyelerden olan Hakkari Yüksekova Belediyesi internet sitesinde yer alan Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı kaldıracak kadar ileri gittiler. 

 

DİYARBAKIR BELEDİYESİ'DE AYNI SKANDALA İMZA ATMIŞTI 

Diyarbakır'da 31 Mart 2024'te yapılan seçimde DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük, aldığı yüzde 64,09'luk oy oranıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Diyarbakır'da yapılan ilk belediye meclis toplantısındaki bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Yapılan toplantıda daha önce var olan Türk bayrağının kaldırıldığı görüldü. DEM Partili belediyenin bu eylemi sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı kullanıcılar belediyeye yakında kayyum atanacağı iddiasında bulundu.

ATATÜRK VE ERDOĞAN'A HAKARET ETTİLER 

Seçimi kazandıkları belediyelerde Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta Belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Partili isimle Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret ettiler.


 

İSTİKLAL MARŞINI OKUMADILAR 

Mardin'de 31 Mart 2024'te yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına DEM Partili Ahmet Türk seçilmişti. Yüzde 57,40 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Türk'ün başkanlığındaki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Fakat daha ilk toplantıda büyük bir skandal patlak verdi. DEM Parti'nin Türk bayrağına, İstiklal Marşı'na karşı mesafeli duruşu ilk toplantıda ortaya çıktı. Dem Partililer AK Partili meclis üyelerinin toplantının açılışında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması yönündeki önerisini gündemde olmadığı gerekçesiyle reddetti.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading