Yandex Metrica

İzmir'deki vinç faciasında ölen işçilerin kimlikleri belli oldu

İzmir'deki vinç faciasında ölen işçilerin kimlikleri belli oldu

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir inşaatta yaşanan vinç kazasında hayatını kaybeden 6 işçinin kimlikleri tespit edildi. Konteynerden yaralı kurtulan işçilerden Mücahit Çiftçi, kaza anını anlattı. Mücahit Çiftçi, yaptığı açıklamada ''Bu durumu binlerce kez şirkete söylemiştik. İlgilenmediler. Birçok iş arkadaşımız vefat etti. Mağduruz. Bu bir iş kazası değil cinayettir" dedi. 

Gündem

15.02.2024, 22:24

İzmir'in Bornova ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda 32 katlı bir rezidans inşaatında kurulu vinç, 19. kat seviyesinde kırılarak yıkılmış, vinç parçalarının işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düşmüştü.

Kan donduran olay! 4 yaşındaki Sultan, kuzeni tarafından boğazı kesilerek öldürüldü Kan donduran olay! 4 yaşındaki Sultan, kuzeni tarafından boğazı kesilerek... Haberi Görüntüle

6 İÇİ ÖLDÜ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vinç faciası sonrası 6 işçi hayatını kaybetti. Ekiplerin hummalı çalışması sonucu yaklaşık 10 saat sonra enkaz altında kalan işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.  Korkunç kazaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı. Vinç firması sahibi hakkında da gözaltı kararı verildi. Bu kişinin İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi. 

Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması Filistin halkı için övünç kaynağıdır' Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması... Haberi Görüntüle

ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan ölen işçilerin kimlikleri belli oldu. Kimlikleri tespit edilen işçilerin Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi ve Baykal Gürbüz, Hakan Dağ, Aslan Akkaya ve Ali Şükrü Duru olduğu belirtildi. 

Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Haberi Görüntüle

YARALANAN İŞÇİ KONUŞTU: İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET

Konteynerden yaralı kurtulan işçilerden Mücahit Çiftçi, kaza anını anlattı. Mücahit Çiftçi, yaptığı açıklamada "Önce hafif bir gürültü oldu. Yukarıdan bir şeyler düşmeye başladı. Her gün zaten moloz düşüyordu. Bu nedenle önemsemedik fazla. Bu durumu binlerce kez şirkete söylemiştik. İlgilenmediler. Başımıza sadece bir çatı yaptılar. Bunun bizi koruyacağı söylendi. Sonra birdenbire betonlar üzerimize döküldü. Yaralandım. Eniştem Fesih Çiftçi ise öldü. Birçok iş arkadaşımız vefat etti. Mağduruz. Bu bir iş kazası değil cinayettir" dedi. 

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesine nasıl gidilir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut... Haberi Görüntüle

VALİ KÖŞGER: VİNÇ FİRMASININ SAHİBİ ARANIYOR

​İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bornova ilçesinde 6 işçinin hayatını kaybettiği otel inşaatındaki vinç faciasıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin inşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi ve İş Güvenliği Sorumlusu Fikret Kamil Aydın olduğunu açıkladı. Vali Köşger, vinç firmasının sahibi İrfan Kasırga'nın ise halen bulunduğu İstanbul'da arandığını kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading