Yandex Metrica

İstanbul'dan dünyaya dikkat çeken mesaj! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ve Dibeybe üçgeninde konjonktürel değişim sinyali!

İstanbul'dan dünyaya dikkat çeken mesaj! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ve Dibeybe üçgeninde konjonktürel değişim sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ve Libya Başkanı Dibeybe Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finalini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takip etti. Libya iç savaşında çatışan Halife Hafter ve Tobruk Meclisi'ni destekleyen Al Nahyan'ın Dibeybe ile bir araya geldiği fotoğraf çok konuşulacak.

Gündem

23.01.2024, 21:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finalini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takip etti. Erdoğan'a, FIFA Başkanı Infantino, UEFA Başkanı Ceferin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa eşlik etti. 

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF

Atatürk Havalimanı'nda BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ı karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'na geçerek Manchester City - Inter Şampiyonlar Ligi finalini takip etti. Maç başlamadan önce çekilen karelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ve Libya Başbakanı Dibeybe bir arada görüldü. Dibeybe ve Al Nahyan'ın keyifli halleri dikkatlerden kaçmadı. 

Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz eden baba kim? Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz... Haberi Görüntüle

DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ve Dibeybe'nin aynı kareye girmesi paragidma değişimi olarak yorumlandı. Dikkat çeken kareyi değerlendiren gazeteci İbrahim Karagül, "Coğrafya eksenli olağanüstü değişimler var. Erdoğan'ın duruşu Türkiye'yi haklı çıkardı. Bir çok ülke pozisyon değiştirdi. Uluslararası konjonktür de Erdoğan'ı haklı çıkardı." ifadelerine yer verdi.

ABD ve Batı'nın bu ülkeler için artık asla güvenlik garantisi veremeyeceğini kaydeden Karagül, "BAE ve S. Arabistan ile Türkiye arasındaki yakınlaşma bütün bölgenin iklimini değiştirebilir. Ülkelerimiz arasında iyi şeyler alkışlanmalı." dedi.

Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak, bilet alınacak mı? Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık... Haberi Görüntüle

"BU FOTOĞRAFTAN SONRA LİBYA'DA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK"

Üç liderin bir araya gelmesine dikkat çeken Karagül, "Bu fotoğraftan sonra Libya'da çok şey değişecektir. Libya iç savaşı, ABD ve Avrupa’ya rağmen, sona erebilir. Bu akşam hatta bu statta bitirilebilir. Coğrafya bütünlüğü için tarihi bir çıkış olur. Bu mümkün... Sudan iç savaşı için de böyle bir inisiyatif alınabilir mi? Buna gerçekten ihtiyaç var ve durum çok vahim." yorumunda bulundu.

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

HAFTER'İ DESTEKLEMİŞLERDİ

Libya'da uluslararası tanınırlığı olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanımayan Birleşik Arap Emirlikleri savaş baronu Halife Hafter’i destekleyip, Dibeybe ve eski lider Serrac’ı devirmeye yönelik çalışmalar yürütmüş ve Türkiye ile de çeşitli defalarda karşı karşıya gelmişti. 

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi'ni destekleyen BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, Halife Hafter'i de yoğun şekilde silahlandırmıştı. BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Rusya'nın desteğiyle Hafter'in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'nun Trablus'a saldırısı başladığı andan itibaren, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükûmetine hem siyasi hem de askeri desteği Libya başkentinin işgaline engel olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading