Yandex Metrica

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji saat verdi! Kara kış metropolün kapısına dayandı

Türkiye'yi etkisi altına alan kara kış yurdun birçok bölgesinde kendisini kar yağışı olarak gösteriyor. Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Peki tekrar geri dönen kış İstanbul'da etkisini nasıl gösterecek? İstanbul'a kar yağışı bekleniyor mu?

Gündem

26.03.2024, 05:02

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan peş peşe uyarılar sonrası kar yağışı tüm yurttae etkili olmaya başladı. Peki İstanbul'da kar yağacak mı? Soğuk havayla birlikte bugün ve yarın megakentte kar yağışı bekleniyor. 

Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Haberi Görüntüle

21 MART İSTANBUL'A KAR MI YAĞACAK?

21 Mart Perşembe günü hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre İstanbul'da soğuk hava hakim ancak kar çevre illerde etkili oluyor. 67 il için kar yağışı alarmı verilirken 17 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." denildi.

23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı olacak? 23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

YURT GENELİNDE HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Söz konusu açıklamanın devamında ise "Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak olarak görülecek yağışların, iç kesimlerde önceleri yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda aralıklı kar yağışı şeklinde olması bekleniyor." şeklinde ifadeler kullanıldı.

"Yağışların; Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor." denilen açıklamada, "Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

ABD önce Gazze'ye baksın! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 olayları üzerinden asılsız iddialara sert tepki ABD önce Gazze'ye baksın! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 olayları üzerinden asılsız... Haberi Görüntüle

21 MART İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İSTANBUL 

3°C, 10°C

Öğle saatlerinden sonra il geneli yağmurlu

EDİRNE

1°C, 14°C

Öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ

0°C, 10°C

Öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı

İZMİR 

5°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ADANA

11°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA

1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BOLU 

-1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

KARABÜK 

1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

SAMSUN 

5°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TOKAT 

3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

TRABZON 

7°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading