Yandex Metrica

Irak Savunma Bakanı: Kuzeyde bir tugay Türk askeri var! 20 km derinliğin kontrolü onlarda

Irak Savunma Bakanı: Kuzeyde bir tugay Türk askeri var! 20 km derinliğin kontrolü onlarda

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Zaho'da tertiplenen bombalı provokasyon konusunda Türkiye'yi suçlamayı sürdürdü. İnad, ülkenin kuzeyinde bir tugay büyüklüğünde Türk askeri bulunduğunu iddia etti.

Gündem

23.01.2024, 19:35

Dohuk'un Zaho bölgesinde 9 sivilin öldüğü olay sonrası Türkiye'ye karşı nefret kampanyasının merkezi haline gelen Irak, elde hiçbir delil olmamasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'ni suçlamayı sürdürüyor. Ankara ile son yıllarda geliştirdiği sıcak ilişkiyle dikkat çeken Irak Savunma Bakanı Cuma İnad bile kendinden emin ifadelerle Türkiye'yi suçladı. 

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

ELİNDE DELİL YOK HÂLÂ 'OBÜS MERMİSİ' DİYOR

Cuma İnad

El-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte Iraklı bakan, 9 sivilin ölümüne 155 mm'lik obüs atışının yol açtığı iddiasını sürdürdü. Patlamanın olduğu yerde normalde top mermisinin açması gereken krater-çukur bulunmazken İnad'ın ölümlere obüs atışının yol açtığını iddiasını neye dayandırdığı anlaşılamadı. 

Bağdat'ın bir süredir Ankara'ya "Musul'daki Başika Üssü'nü boşaltın" çağrısında bulunduğunu, bu çağrıya Türkiye'den olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyen İnad, "Türkiye, Irak'a girmek için IŞİD/DEAŞ'a karşı savaştan yararlandı" dedi. 

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrailli bakana sert tepki: Katliam şebekesi rahatsız oldu AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrailli bakana sert tepki:... Haberi Görüntüle

BAĞDAT'TAN DİYARBAKIR-MUSUL TEKLİFİ

Diyarbakır ve Musul'da koordinasyon merkezlerinin kurulması için Türkiye'ye öneride bulunduklarını ileri süren İnad, bu teklife Ankara'nın sessiz kaldığını öne sürdü.

İnad ayrıca, "Gelinen noktada bir tugay büyüklüğünde bir Türk kuvveti Irak kuzeyinde 20 kilometre derinlikte alana nüfuz etti" ifadelerini kullandı.

"Türkiye komşu ve dost bir ülke ama çok ileri gitti" ifadesini kullanan Irak Savunma Bakanı, aynı zamanda terör örgütü PKK'nın da Irak'taki koşulları istismar ettiğini ve fırsattan yararlanıp derinlere sızdığını söyledi. 

Türkiye-Irak sınırında yeni bir muhafız tugayı oluşturulması gerektiğini savunan İnad, "Sınırları kapatma ve ilişkileri kesme kararı Türkiye'ye zarar verir" yorumunda bulundu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading