Yandex Metrica

İngiltere'de gıda ve enerji krizi halkı vurdu! Yüzde 45'lik kesim faturalarını ödeyemiyor

İngiltere'de gıda ve enerji krizi halkı vurdu! Yüzde 45'lik kesim faturalarını ödeyemiyor

İngiltere'de enerji krizi ile beraber, gıda krizi de hüküm sürüyor. Temel ihtiyaç maddeleri rekor fiyatlarla satılmaya başlarken ayçiçek yağı fiyatı bir yılda yüzde 65 oranından zamlandı.

Gündem

23.01.2024, 19:59

İngiltere, gıda krizi ile mücadele etmeye başladı. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) yayınladığı 'İngiltere’de en düşük fiyatlı 30 temel ürünün fiyatı 2021 yılının nisan ayından bu yana nasıl değişti?' başlıklı raporda, temel gıda ürünülerinin ne oranla zamlandığını inceledi. 

Söz konusu raporaa göre, İngiltere'de eylül ayından bu yana son bir yıllık dönemde ayçiçek yağı fiyatı yüzde 65, makarna fiyatı yüzde 60, çay fiyatı ise yüzde 46 artış gösterdi. 

AK Parti'den İsrailli bakana sert tepki: Cumhurbaşkanımız soykırım şebekesine karşı küresel vicdanın sesidir AK Parti'den İsrailli bakana sert tepki: Cumhurbaşkanımız soykırım şebekesine karşı... Haberi Görüntüle

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE REKOR ZAM GELDİ 

ONS verilerine göre, ülkede marketlerdeki en ucuz 30 gıda ürününün fiyatı bu yılın nisan ayına kadar olan tarihte yüzde 7 oranında artarken eylül ayına kadarki dönemde yüzde 17 artış gösterdi. 

TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak TÜVTÜRK'te yeni dönem resmen başladı! Artık o olay zorunlu olmayacak Haberi Görüntüle

SADECE 4 ÜRÜNÜN FİYATINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Verilere göre, geçen yılın ekim ayı ile bu yılın ekim ayı arasındaki dönemde, marketlerdeki 30 temel ürün içerisindeki 15 ürünün fiyatı yüzde 15'in üzerinde artış gösterirken sadece 4 ürünün fiyatı düşüş kaydetti. 

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

AYÇİÇEK YAĞI YÜZDE 65 ZAMLANDI 

Diğer yandan İngiltere'de eylül ayı itibari ile son bir yıl içinde ayçiçek yağının fiyatına yüzde 65, makarnanın fiyatı yüzde 60, çayın fiyatı yüzde 46, patates cipsinin fiyatı yüzde 38,7 ve ekmeğin fiyatı ise yüzde 37,6 artış gösterdi. 

Duruşmaya Selahattin Demirtaş'ta sanık sıfatıyla katıldı! 108 kişinin yargılandığı Kobani davasında yeni gelişme! Duruşmaya Selahattin Demirtaş'ta sanık sıfatıyla katıldı! 108 kişinin yargılandığı Kobani... Haberi Görüntüle

İNGİLİZLER ARTIK KİRASINI ÖDEYEMİYOR

ONS tarafından açıklanan "Artan hayat pahalılığının halk üzerinde 2022 yılının nisan ve eylül ayları arasındaki değişen etkileri" başlıklı araştırmanın sonuçlarına göre, ülkede halkın büyük bir kısmı artık kira, konut kredisi ve enerji faturalarını ödemekte zorluk yaşıyor. 

Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Haberi Görüntüle

HALKIN YÜZDE 45'İ ENERJİ FATURALARINI ÖDEYEMİYOR 

Bu verilere göre, ülkede halkın yüzde 30'u konut kredisi ve kiralarını, yüzde 45'i enerji faturaların ödemekte problem yaşıyor. 

Ayrıca İngiltere'de enflasyon, eylül ayında yüzde 10,1 ile son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading