Yandex Metrica

İBB 2012 model 550 bin km'de otobüs için ihaleye çıktı: İETT filosunun yaş ortalaması 9,5'e yükseldi

İBB 2012 model 550 bin km'de otobüs için ihaleye çıktı: İETT filosunun yaş ortalaması 9,5'e yükseldi

CHP'li İBB ardı arkası kesilmeyen otobüs ve metrobüs kazalarıyla adını tarihe yazdırırken İETT ile ilgili bir detay ortaya çıktı. İBB'nin 2012 model ve 550 bin kilometre otobüs almak için ihale açtığı, İETT filosunun yaş ortalamasının 4.99'dan 9.5'e çıktığı belirlendi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Bahçelievler'de meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazanın ardından CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs ihalesindeki detay ortaya çıktı. İBB, 2012 model ve 550 bin kilometrede otobüs almak için ihale açarken İETT filosunun yaş ortalaması 4,99'dan 9,5'e çıktı.

Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant daraltma gündemde Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant... Haberi Görüntüle

'0 KM OTOBÜS ALAN İBB'DEN 550 BİN KM OTOBÜS İÇİN İHALEYE ÇIKAN İBB'YE'

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB'nin kirli ihalesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

Öz kaynaklarıyla yüzlerce 0 KM otobüs alan İBB’den; 2012 model, 550.000 KM otobüsler için ihaleye çıkan İBB’ye !!!

Nereden Nereye ? 

 

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın küstah paylaşımına tepki: 'Ciddiyetsiz ve seviyesiz' Son dakika... Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın küstah paylaşımına... Haberi Görüntüle

'YAPMANIZ GEREKEN SADECE DÜZENLİ BAKIM VE YENİ OTOBÜSLERDİ'

Türkyılmaz, konu ile ilgili ayrıca, şöyle konuştu:

3 bin 47 yeni otobüs, bin 999 yenilenen özel halk otobüsü olmak üzere toplam 6 bin 510 araç ile İstanbul halkına hizmet eden bir dönemin devamında yapmanız gereken sadece düzenli bakım ve filoya yeni otobüslerin eklenmesiydi.

Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024? Bayramda bedava ulaşım saat kaçta, hangi gün bitecek? Otobüs, metro, metrobüs ve vapurlar ne zamana kadar ücretsiz 2024?... Haberi Görüntüle

FİLONUN YAŞ ORTALAMASI 4.99'DAN 9.5'E ÇIKTI

AK Parti yönetimindeki İBB'nin 2013-2018 yılları arasında tamamen öz kaynaklarıyla 2 bin 250 sıfır kilometre otobüs aldığını belirten Türkyılmaz, şu şekilde konuştu:

İmamoğlu'na yaş ortalaması 4.99 olan bir otobüs filosu emanet ettik, şu an yaş ortalaması 9.5 civarında. Bizim öz kaynaklarla sıfır araçlar alınırken şimdi tüm araçlar için kredi peşinde koşan, minimum 2012 model ve maksimum 550 bin km araç ihaleleri açılıyor. İETT'nin 150 yıllık güçlü bünyesi her gün zayıflıyor. Bizim dönemimizde yaş haddini dolduran yüzlerce aracı dünyanın çeşitli bölgelerine hibe eden İETT, her yıl onlarca otobüsün hurdaya ayrıldığı bir yapıya bürünmüştür. Ulaşım konusunda sembolik rakam vaatlerinden en pahalı ulaşım seviyelerine, ortalama ulaşım sürelerinde küresel ligde sonunculuğa, öğrenciler için sürekli sübvanse yapan yönetimden meclis kararlarını yok sayan bir yönetime, güvenli ve konforlu ulaşıma erişen İstanbul'dan, yaşayanlarının her an can ve mal tehlikesi yaşadığı bir ulaştırmama düzenine geçilmiştir.

Oosterwolde sezonu kapattı mı? Oosterwolde GS maçında oynayacak mı? Oosterwolde sezonu kapattı mı? Oosterwolde GS maçında oynayacak mı? Haberi Görüntüle

'İMAMOĞLU'NUN YAPTIĞI TEK ŞEY OTOBÜSLERİ SARIYA BOYATMAK'

Türkyılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kazalarla ve arızalarla anılacağını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

İmamoğlu, ulaşım için yaptığı tek şey olan 16 milyon harcayarak otobüsleri sarı renge boyatma hizmetiyle anılacaktır. 4 yıl geçti, İBB yönetimi de maalesef otobüsleri gibi arızalandı ve yolda kaldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading