Yandex Metrica

Hulusi Akar ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti: F16 ve F35'le ilgili kritik açıklama

Hulusi Akar ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti: F16 ve F35'le ilgili kritik açıklama

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i AK Parti Grup Yönetim Salonu'nda kabul etti. 45 dakika süren kabul basına kapalı gerçekleşti.

Gündem

21.04.2024, 15:56

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i AK Parti Grup Yönetim Salonu'nda kabul etti. 45 dakika süren kabul basına kapalı gerçekleşti. Kabul sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akar, görüşmenin ılımlı geçtiğini söyledi. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

"DOST VE MÜTTEFİKLERİMİZİN TERÖRLE MÜCADELEMİZE KATKI SAĞLAMALARINI BEKLİYORUZ"

Jeffry Flake'e son zamanlardaki üst düzey ziyaretlerle iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkısından dolayı teşekkür ettiğini belirterek büyük ve güçlü bir ülke olan Türkiye ile işbirliğinin sadece ikili ilişkilere değil, NATO, Avrupa Birliği ve bölge için büyük katkı sağlayacağını dile getirdiğini dile belirtti. Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Akar, "Bizim her türlü terörle mücadele ettiğimizi, edeceğimizi, dost ve müttefiklerimizden de terörle mücadelemize katkı sağlamalarını beklediğimizi ve bunun doğal hakkımız olduğunu kendileriyle konuştuk." dedi.

Yunanistan'la ilişkilerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Hulusi Akar, "Her zaman Ege'de iyi komşuluktan yana olduğumuzu kendilerine söyledik. Kıbrıs'ta kardeşlerimizin hak ve hukuku olduğunu, onlara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ettik." dedi.

Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM... Haberi Görüntüle

F16 VE F35 SORUSU

Görüşmede Türkiye'nin F16 alım süreciyle ilgili konunun ele alınıp alınmadığıyla ilgili soruya cevap veren Akar, "Gelmesine gerek yok, normal süreç devam ediyor." dedi. Akar, F35'le ilgili soruyan soruya ise "F35 sadece tartışma, görüşme konusu. Onlar da ilgili bakanlıklar arasında sürüyor, ilgili birimler onları tartışıyor." şeklinde cevap verdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin iyiye doğru gittiğini belirten Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın mevkidaşlarıyla görüşmesinin ilişkilerde ciddi değişiklikler meydana getirdiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading