Yandex Metrica

Hollanda’dan SİHA itirafı!

Hollanda’dan SİHA itirafı!

Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılım sağlayan Hollanda'nın kamu haber ajansı NOS, Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dünya çapında “giderek daha fazla satıldığını” yazdı.

Gündem

23.01.2024, 18:05

Atatürk Havalimanı'nda eylül ayında düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılım sağlayan NOS muhabiri, izlenimlerini Hollandalılar için yazdı.

NOS'un haberinde, Türkiye'nin son yıllarda askeri endüstrisini insansız hava aracı üretmeye yönelttiği ve ihracatını gün geçtikçe artırdığı ifade edildi.

Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan Perşembe Kayseri'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kayseri'de az önce deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 18 Nisan... Haberi Görüntüle

“EN İYİSİNE SAHİBİZ”

Haberde görüntüleri kullanılan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın “Klasmanında en iyisine sahibiz” sözleri de başlıkta yer aldı.

Türkiye'nin 10 yıl öncesine kadar insansız hava aracı satın almak için uğraştığına dikkat çekilen haberde, Bayraktar'ın “SİHA'lar kalitelerini ülkemizde ve dışarıda kanıtladı. Artık kendimize yetiyoruz ve hatta ihraç ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

KARABAĞ'DA ÇATIŞMANIN SEYRİNİ SİHA’LAR DEĞİŞTİRDİ

Haberde aynı zamanda, Baykar şirketinin ürettiği, “pahalı olmayan ve etkili” silahlı insansız hava araçlarının Karabağ'daki çatışma bölgelerinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini imha ederek çatışmanın seyrini değiştirdiğinin altı çizildi.

SİHA'ların Suriye, Libya ve Karabağ'da kullanılarak başarılı olduğu belirtilen haberde, bu araçların giderek daha fazla ülkeden talep gördüğü bildirildi.

Türkiye'nin kısa sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticilerinin arasında yer aldığı belirtilen haberde, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Polonya gibi ülkelerin de Türkiye'den SİHA aldığı, sıradaki ülkenin Litvanya olduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading