Yandex Metrica

HDP'den kukla adaya açık destek! Mithat Sancar canlı yayında açıkladı

HDP'den kukla adaya açık destek! Mithat Sancar canlı yayında açıkladı

Son dakika haberi...6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklaması karşısında ilk destek HDP'den geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı bir canlı yayında, "Eğer muhalefet ortak aday belirleyebilirse, o ortak adayla bizimle yapacağı açık, doğrudan görüşmeler sonucu bir ortak noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz demiştik." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:32

Son dakika haberleri... HDP, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren ilk parti oldu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, tek bir koşul öne sürerek Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Mithat Sancar'ın öne sürdüğü tek koşul, adayın HDP ile örtülü değil açıktan görüşme yapması. 

"Yeni dönem, yeni başlangıçlar önemlidir, ilkeler de önemlidir" diyen Sancar, "Toplumda güçlü bir değişim isteği var" açıklamasını yaptı. Sancar, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz" dedi. Kendi parti programlarını Kılıçdaroğlu'na dayatma gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Sancar, "Acil olarak Türkiye'nin demokratik dönüşümü gerçekleşmeli" diye konuştu.

Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da kapanacak mı? Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da... Haberi Görüntüle

"HDP ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPACAK"

Demokratik siyaseti tıkayacak hiçbir girişimin yanında olmayacaklarını belirten Sancar, "Halkın değişim isteğini sahipleniyoruz, HDP üstüne düşeni yapacak"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading