Yandex Metrica

Sitede Ara

HDP'de ortalık karıştı Demirtaş yalanlandı: Başka birini önerdi

HDP'de ortalık karıştı Demirtaş yalanlandı: Başka birini önerdi

Seçim hezimetinin ardından muhalefet ve HDP çatırdamaya devam ediyor. Dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 'Aktif politikayı bırakıyorum' diyen Selahattin Demirtaş'a HDP'den yanıt geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Kendisiyle yapılan istişarelerde de bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yaşattığı tarihi hezimetin yankıları devam ediyor.

Seçim hezimetinin ardından CHP ve İYİ Parti'nin yanında HDP'de de kazan kaynıyor.

Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk hava sahasından çıkmadan geri çağırdı Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk... Haberi Görüntüle

''AKTİF POLİTİKAYI BIRAKIYORUM''

Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada aktif siyaseti bıraktığını belirtirken şu ifadeleri kullanmıştı; "Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum."

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler temin edilmedi! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler... Haberi Görüntüle

İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş  kaldı! İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

''ADAY OLMAYA HAZIRDIM''

Demirtaş, ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları başlamadan önce ben Genel Merkezimize, cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim" dedi.

23 Nisan'da özel anaokulu ve kreşler kapalı mı? Yarın Çocuk Bayramı'nda özel okullar açık mı? 23 Nisan'da özel anaokulu ve kreşler kapalı mı? Yarın Çocuk... Haberi Görüntüle

HDP'DEN YANIT: BAŞKA BİRİNİ ÖNERDİ

Dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile 'Aktif politikayı bırakıyorum' diyen Selahattin Demirtaş'a HDP'den yanıt geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamasının sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi. Kendisiyle yapılan istişarelerde de bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük İttifakı ile yaptığımız tartışmalarda hem de kendi bileşenlerimizle yaptığımız tartışmalarda şunu ifade ettik; deprem süreciyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir süreç başlamıştır. Dolayısıyla biz de tartışmalarımızı bu çerçevede gözden geçirerek bir tutum belirledik. Elbette kendisinin bir HDP'li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve öz eleştirisi bizim açımızdan kıymetlidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading