Yandex Metrica

Hac kura sonuçları açıklandı! Milyonlarca hacı adayı e-Devlet'te!

Hac kura sonuçları açıklandı! Milyonlarca hacı adayı e-Devlet'te!

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen hac organizasyonu için başvuru başvuru yapan milyonlarca hacı adayının gözü kulağı haberlerde. Hac için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemini tamamlayan vatandaşlara yönelik hac kuralarının çekiliş sonuçları açıklandı. Pek çok kişi e-Devlet sorgulama ekranı üzerinden hac için hak kazanıp kazanmadığını öğrenmeye çalışıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:33

Hac kura sonuçları e-Devlet üzerinden açıklandı. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Sonuçlar için >e-Devlet sorgulama ekranı üzerinden kontrol yapılabiliyor.

Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü.

Milyonlarca hacı adayının heyecanla beklediği gün geldi, çattı. 2023 Hac kura çekilişi bugün gerçekleştirildi. Şimdi ise hac kura sonuçları açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00'den itibaren e-Devlet üzerinden sorgulanabileceğini duyurmuştu.

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

KAÇ KİŞİ GİDECEK?

Geçen yıl Kovid-19 salgını kısıtlamaları kapsamında Türkiye'den sadece 37 bin 770 kişi hac ibadeti için kutsal topraklara gidebildi.

Salgından kaynaklı kısıtlamaların kalkmasıyla bu yıl daha fazla kişi hacca gidebilecek.

Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü.

65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

ÜCRETLER

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

Ortalama oda fiyatları şöyle:

2 Kişilik Oda 175 bin 097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda 165 bin 364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda 150 bin 955 Türk Lirası

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

KESİN KAYITLAR 13-24 MART'TA

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020-2021'de sadece Suudi Arabistan vatandaşlarının hac yapabildiğini ve kuralarda adı çıkan hacı adaylarının haklarının 2022'ye ertelendiğini hatırlattı.

Bircan, şöyle devam etti:

"2023'te, 2022'de 65 yaşından büyük olması ve aşı sebebiyle gidemeyen 34 bin 443 hacı adayımız kurasız bir şekilde hac ibadetini bu sene yapacaklardır. Ülkemize tanınan hac kotasının geriye kalan kısmı için ise ön kayıt yaptıran vatandaşlarımızın arasından, hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar ve kayıt sayısı oranları da esas alınarak kat sayılı bir şekilde kura çekilecektir."

Bircan, 15 Şubat 2023'te yapılması planlanan hac kurasının 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bugüne ertelendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kurada adı çıkanlar, 13-24 Mart 2023'te kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Boş olan kontenjanlara ise 30 Mart-7 Nisan 2023'te kayıt yapma imkanı tanınacak. Kesin kayıtlar, e-Devlet üzerinden yapılabileceği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu seçenler il müftülüklerine, acenteyi seçenler ise Başkanlığımızla sözleşme imzalayan acentelerle gerçekleştirebilecekler. Kesin kayıt yaptıran vatandaşlarımızın, il müftülüklerimizin düzenlemiş olduğu hac hazırlık kurslarına katılmalarını istirham ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading