Yandex Metrica

Fondaş medyanın yeni ekran yüzleri: Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan...

Ruşen Çakır yönetimindeki Medyascope, sadece ABD ve Avrupa ülkelerince değil, muhalefet liderleri tarafından da destekleniyor. CIA bağlantılı vakfın para yağdırdığı fondaş siteye Kılıçdaroğlu 'bağımsız' diyor.

Gündem

06.02.2024, 08:22

'Çünkü özgür' sloganını kullanan ancak ABD, Norveç ve İsveç tarafından para yağdırılan 'Medyascope', muhalefet liderlerinin adreslerinden biri oldu. 

Ruşen Çakır yönetimindeki internet platformuna ABD'nin CIA bağlantılı Chrest Vakfı'ndan 477 bin 58 dolar, Norveç Dışişleri Bakanlığı'ndan 582 bin kron ve İsveç'in ise 59 bin dolar para gönderdiği tespit edilmişti. Buna rağmen 'bağımsız gazetecilik' yaptıklarını savunan Ruşen Çakır'a son günlerde muhalefet liderleri de iltifatlar yağdırıyor. 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

ÜÇ LİDER PEŞPEŞE GELDİ

Medyascope sitesi sırasıyla DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. 
Kılıçdaroğlu, Çakır'a verdiği röportaj öncesi fondaş siteye övgü dolu sözler sarf etti. "Toplumun gerçekleri öğrenmesi bağımsız medyadan geçer. Medyascope bu anlamda önemli bir görev üstleniyor" diyen Kılıçdaroğlu, sözkonusu internet portalının ABD ve Avrupa ülkelerinden para aldığı konusuna girmemeyi tercih etti. 

Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Haberi Görüntüle

GAZETECİLİKTE ÇIĞIR AÇMIŞ!

Geçtiğimiz günlerde aynı mecrada boy göstererek benzer ifadeler kullanan Ahmet Davutoğlu ise Medyascope'un gazetecilikte çığır açtığını ifade etti. Başta Ruşen Çakır olmak üzere çalışanlar tarafından kapıda karşılanan Davutoğlu da 'fon' meselesine değinmemeyi tercih etti. 

Bir süre önce Maslak'ta yeni bir stüdyo kuran ve buraya taşınan Medyascope, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ı da konuk etmişti. 

BİLSEM BİLSEM "Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulmayacaktır" ne demek? BİLSEM ön değerlendirme... Haberi Görüntüle

DİĞER 'BAĞIMSIZLAR' BEKLEMEDE

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Babacan'ın diğer fondaş kurumları neden dolaşmadığı merak konusu. Medyascope'la birlikte Duvar, Serbestiyet, 140Journos, Bianet gibi internet yayın organları ABD ve Avrupa ülkelerinden 2 milyon doları aşan fonlar toplamıştı. 
'Bağımsız' olduklarını savunmalarına rağmen Türkiye'deki olumlu gelişmelerin hiçbirisine haberlerinde yer vermeyen bu platformlar 'müzmin muhalif' bir çizgide yayın yapmayı sürdürüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading