Yandex Metrica

FETÖ'cü Levent Kenez evinin önünde görüntülendi: İade korkusu yaşıyor, yalnız geceleri dışarıda

FETÖ'cü Levent Kenez evinin önünde görüntülendi: İade korkusu yaşıyor, yalnız geceleri dışarıda

Üst düzey FETÖ imamı Abdullah Bozkurt ile birlikte İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye'yi karalama amaçlı pek çok eyleme imza atan Levent Kenez, Türk gazeteciler tarafından evinin önünde görüntülendi.

Gündem

20.03.2024, 06:16

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan FETÖ firarilerinden Levent Kenez, Sabah gazetesi tarafından görüntülendi.

Örgütün medya yapılanmasında üst düzey isimlerden Abdullah Bozkurt ile birlikte Nordic Monitor isimli site üzerinden yıllardır Türkiye'yi karalama işiyle uğraşan Kenez, foto muhabiri Çağrı Oğuz tarafından Stockholm Sollentune bölgesi Bagarbyvagen Sokağı 54 numarada görüntülendi.

Levent Kenez

Abdurrahman Şimşek'in haberine göre Abdullah Bozkurt'un yardımcısı Kenez, iade edilme korkusu yaşadığı için tedirgin durumda ve genellikle yalnız geceleri dışarı çıkıyor. Örgütteki ağabeyi Bozkurt'un emirlerine sıkı sıkıya uymakla görevli Kenez, 17/25 Aralık darbe girişimi sırasında örgütün kurduğu Meydan gazetesinin de genel yayın yönetmeniydi. O dönem Abdullah Bozkurt ise FETÖ'nün İngilizce yayın yapan Today's Zaman gazetesinde Ankara temsilcisiydi. 

Levent Kenez, yayınlanan görüntülere göre gündüzleri yalnızca market alışverişi için dışarı çıkıyor; gece ise sigara içme amacıyla sık sık evinin bulunduğu sokakta görülüyor. Yayınlanan bilgilere fotoğrafın çekildiği tarih, Levent Kenez'in FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı ile TR724 adlı Youtube kanalında Çıkış Yolu adlı yayına katıldığı 22 Eylül.

Almanya'da konuşlu FETÖ firarisi Cevheri Güven'in yine Sabah gazetesi tarafından görüntülenmesine kızan ve Türkiye'ye hakaretler yağdıran Kenez, programın ardından evinin önüne sigara içmeye çıkıyor. O sırada kendisini görüntülemek için orada bekleyen fotomuhabire yakalanıyor. 

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Türkiye'nin iadesini istediği Leven Kenez, 6 yıldır İsveç'te yaşıyor. İsveç Yüksek Mahkemesi 2021 yılında Türkiye'nin iade talebini reddetmişti. Kenez, Türkiye'yi karalama amacıyla kurulmuş Nordic Monitor sitesini yönetmesi dışında örgütün TR724 adlı internet gazetesinde düzenli köşe yazıları da yazıyor.

Kenez aynı zamanda, 15 Temmuz'un 'tiyatro' olduğu yalanını yaygınlaştırmak ve FETÖ darbe girişimini aklamak amacıyla pek çok senaryo çalışmasına imza atan Stockholm Center For Freedom (SCF) adlı yapının da kurucularından. 

PKK/YPG etkisindeki Magdalena Andersson hükümetinin sona ermesinden sonra İsveç'te göreve gelen yeni başbakan Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliğine kabul edilmesi için Türkiye'nin iade taleplerini karşılamaya hazır olduğu yönünde mesajlar veriyor. Stockholm'de ikamet eden Kenez, Bozkurt ve diğer FETÖ'cülerin akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

TRHABER DİKKAT ÇEKMİŞTİ

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile temasları ve terör örgütü üyelerinin iadesi konusunda yapılan iki ülke arasında yapılan anlaşma, Stockholm'deki FETÖ ve PKK'lıları endişelendirmişti. 29-30 Haziran'daki NATO Liderler Zirvesi öncesi Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO yetkilileri Madrid'de bir araya gelmişti. Görüşmeler sonucunda Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında teröristlerin iadesi hakkında mutabakata varılmıştı. TRHaber, anlaşma sonrası FETÖ'cülerin durumunu gündeme taşımıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading