Yandex Metrica

Erdoğan'ın Omicron'uyla ortaya çıkan gerçek: Miçotakis ve Herzog bile 'geçmiş olsun' derken bazı liderler meydanda gözükmedi

Erdoğan'ın Omicron'uyla ortaya çıkan gerçek: Miçotakis ve Herzog bile 'geçmiş olsun' derken bazı liderler meydanda gözükmedi

Koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefet genel başkanlarından gelen ince mesajlar Türk siyasetinde bahar havası estirdi. Dünyadan da pek çok lider iyi dileklerini iletti ama gözler, bir 'geçmiş olsun'dan kaçınan devlet başkanlarının üzerindeydi.

Gündem

17.03.2024, 08:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması Türk siyasetinde esen soğuk rüzgarları bir anda tersine çevirdi. 

Erdoğan çiftinin Kovid-19'un bir türevi olan Omicron virüsünü bir an önce yenmesi dilekleriyle dolu nazik mesajlar, insanî duyguları ön plana çıkararak liderler arasındaki sert mesajları bir süreliğine de olsa unutturdu. 

Gerek parti liderleri gerekse de pek çok ülkenin devlet başkanları Erdoğan'a 'geçmiş olsun' mesajı göndermekten imtina etmedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Mustafa Sarıgül, Önder Aksakal, Fatih Erbakan, Gültekin Uysal, Zekeriya Yapıcıoğlu, Muharrem İnce, Gültekin Tırpancı, İbrahim Çelebi ve Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'geçmiş olsun' temennisinde bulunan parti liderleri oldular. 

Muhalefet liderlerinin yayınladığı bu mesajlar kendi destekçileri tarafından da çoğunlukla olumlu karşılandı. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş kameraları görünce şova başladı polislere bağırdı TİP Genel Başkanı Erkan Baş kameraları görünce şova başladı polislere... Haberi Görüntüle

DÜNYADAN MESAJLAR PEŞPEŞE GELDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski

Muhalif parti liderlerinin yanında, başta dost ve kardeş ülkelerin liderleri olmak üzere pek çok siyasetçi de Erdoğan çiftine geçmiş olsun dilekleri iletti. 

'Kovid-19 pozitif' haberini duyduktan sonra Erdoğan'a ilk mesaj ileten lider Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski oldu. Zira Erdoğan, koronavirüs kapmadan önce Ukrayna'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. 

Sosyal medya hesabında mesajını Türkçe yayınlayan Zelenski, "Sn. Erdoğan ve eşinin Covid19 testlerinin pozitif çıkmasını eşim Olena ile üzüntüyle öğrendik. Arkadaşlarımız Tayyip Bey ve Emine Hanım'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz" diye yazdı. 

Erdoğan ise Zelenski'nin mesajına cevabında "Kıymetli dostum, bu güzel mesajınız için şahsım ve eşim adına en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere, ailenize ve Ukrayna halkına selamlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

Pakistan Başbakanı İmran Han

İkinci mesaj ise dost ve kardeş ülke Pakistan'dan geldi. Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türkiye Cumhurbaşkanı kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ile madam Emine Erdoğan'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını henüz öğrendim. Hükümetimiz, Pakistan halkı ve kendi adıma hızla iyileşmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın İmran Han'a cevabı şöyle oldu: "Değerli dostum İmran Han, iyi dilekleriniz için teşekkür eder, size, ailenize ve kardeş Pakistan halkına en içten selamlarımızı sunarız."

Üçüncü mesaj Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi. "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri Emine Erdoğan’ın Kovid-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Şahsım ve halkım adına geçmiş olsun dileklerimi iletir, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını dilerim" diyen Tatar'a Erdoğan'ın cevabı, "Çok değerli dostum Ersin Bey, geçmiş olsun temennileriniz için eşim Emine hanım ve şahsım adına çok teşekkür ediyor, sizlere, ailenize ve tüm Kıbrıs Türk Halkına en derin muhabbetlerimi, selamlarımı iletiyorum. Sağ olun" şeklinde oldu. 

1 Mayıs'ta sokakların karıştırmaya hazırlanıyorlardı! Bakan Yerlikaya duyurdu: 11 ilde operasyon! 1 Mayıs'ta sokakların karıştırmaya hazırlanıyorlardı! Bakan Yerlikaya duyurdu: 11 ilde... Haberi Görüntüle

İLK ARAYAN LİDER ALİYEV OLDU

Hastalığı nedeniyle Erdoğan'ı arayan ilk lider ise kardeş Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Aliyev'e Erdoğan sosyal medya hesabından şu mesajı iletti: "Aziz kardeşim İlham Aliyev'e geçmiş olsun temennilerinden ötürü şahsım ve Emine Hanım adına şükranlarımı sunuyorum. Dost ve kardeş Azerbaycan halkına selamlarımızı gönderiyor, dualarını bekliyoruz."

Aliyev'in ardından Erdoğan'a Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamid el-Sani de mesaj iletti. "Değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım'a acil şifalar ve sıhhat dilerim" diye yazan Temim'e Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu: "Kıymetli kardeşim Emir Şeyh Temim, geçmiş olsun dilekleriniz için eşimle birlikte sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin nezdinde Katar halkına selam ve muhabbetlerimizi iletiyoruz."

Son dakika... AK Parti'den açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iadeiziyarette bulunacak Son dakika... AK Parti'den açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iadeiziyarette bulunacak Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS'İN MESAJI ŞAŞIRTTI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis

5 Şubat akşamı Yunanistan'dan gelen iyi dilekler ise herkesi şaşırttı. Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis, "Başkan Erdoğan ve eşine Kovid-19'dan acil kurtulmalarını diliryoruz" diye yazdı. Erdoğan da Atina'ya aynı sıcaklıkta şu selamı gönderdi: "İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Başbakan. Eşim ve ben size, ailenize ve Yunan halkına selamlarımı gönderiyoruz."

'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan liderler arasına, geçtiğimiz günlerdeki Türkiye ziyaretinde sıcak tavırlarıyla sempati toplayan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele de katıldı. Türkçe mesajında Bukele, "Sevgili Cumhurbaşkanı Erdoğan; size ve eşiniz saygıdeğer Emine Erdoğan Hanım'a en içten duygularımla geçmiş olsun dileklerimi sunmak isterim. En kısa zamanda iyileşmeniz dileğiyle" dedi. 

Erdoğan'ın buna cevabı El Salvador'da konuşulan İspanyolca ile oldu: "Sevgili arkadaşım Nayib Bukele, nezaketiniz için şahsım ve eşim adına teşekkür ederim."

Erdoğan'a sosyal medya platformu Twitter'dan mesaj gönderen liderlere daha sonra Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Farmajo, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Giammattei, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Gürcistan Cumhurbaşkaın Salome Zourabichvili, Bosna-Hersek eski Başkanlık Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali de eklendi. 

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ne zaman final yapacak? Dizi bitiyor mu? Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ne zaman final yapacak? Dizi... Haberi Görüntüle

PUTİN TELGRAFI, HERZOG TELEFONU TERCİH ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Beştepe'ye telgraf göndermeyi tercih etti. Erdoğan'a 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Putin'e Erdoğan, şu cevabı verdi: "Rusya Devlet Başkanı, dostum Vladimir Putin'e nazik mesajları ve geçmiş olsun temennileri için şahsım ve Emine Hanım adına teşekkür ediyorum."

Yakında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un da Erdoğan'ı araması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay annesi öldüğünde Herzog'u arayarak kendisine başsağlığı dilemişti. Bu nezakete aynı şekilde cevap veren İsrail Cumhurbaşkanı, 'geçmiş olsun' dileğini telefonla iletti. 

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de Erdoğan'ı arayan liderler arasında yerini aldı. Kazımi ile görüştükten sonra Erdoğan, Irak liderini sosyal medya hesabından şöyle selamladı: "Irak Başbakanı Sayın Kazımi'ye geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkür ediyor, tüm Iraklı kardeşlerime selamlarımı iletiyorum."

26 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu akşam kimin maçı var? Galatasaray'ın maçı bugün mü? 26 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu... Haberi Görüntüle

BİR 'GEÇMİŞ OLSUN'DAN KAÇINDILAR

Erdoğan'ın arayan ya da mesaj gönderen tüm liderlere cevap vermesi, kimlerin 'geçmiş olsun' demekten kaçındığını da gözler önüne serdi. Kovid-19'a yakalandığını duyurduktan sonra ABD, Çin, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Kanada ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkenin liderinden Erdoğan'a herhangi bir mesajın gelmemesi dikkat çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading