Yandex Metrica

Erdoğan, Paris'teki Türklere seslendi! 'Paris bu seçimlerde çok daha farklı bir neticeye vesile olacak'

Erdoğan, Paris'teki Türklere seslendi! 'Paris bu seçimlerde çok daha farklı bir neticeye vesile olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'te Türk vatandaşlarına seçimle ilgili çağrıda bulundu. Erdoğan, Fransa'da yaşayan Türklerin, Türkiye'de yapılacak 2023 seçimlerinde önemli bir sonuca vesile olacağını ifade etti. 

Gündem

23.01.2024, 20:21

Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala'nın başkanlığındaki heyet, Avrupa'nın farklı şehirlerinde halkla buluşmalar çerçevesinde Paris'te Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Erdoğan, burada Ala'nın telefonu aracılığıyla vatandaşlara seçim çağrısında bulundu. 

İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı Haberi Görüntüle

"PARİS BU SEÇİMLERDE DAHA FARKLI BİR NETİCEYE VESİLE OLACAK"

Paris'teki Türk vatandaşlara Ankara'dan selam, sevgi ve saygılarını gönderdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi. 

Erdoğan, "İnanıyorum ki Paris bu seçimlerde çok daha farklı bir neticeye vesile olacaktır. Zira, Fransa'da yaşayan Türk kardeşlerimin, soydaşlarımızın çok daha büyük bir gayretle geleceğe hazırlanmaları, Fransa'da, 'Artık durumlar ne olacak, nereye gidecek?' diyenlere şaşırtıcı bir cevap olacaktır." dedi. 

Paris'teki heyette İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak ve 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar yer alırken, etkinliğe Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Fransa'daki çeşitli Türk STK'lardan üyeler bulundu. 

Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan... Haberi Görüntüle

"İSLAM ÜLEKERİ ARASINDA DEMOKRASİSİ EN GELİŞMİŞ ÜLKE TÜRKİYE"

Büyükelçi Ali Onaner burada yaptığı konuşmasında Fransa'daki Türk vatandaşlarını demokratik haklarını kullanmaya ve seçimlerde oy kullanmaya davet etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ala ise, İslam ülkeleri arasında demokrasisi en gelişmiş ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek  Fransa ve Türkiye'nin demokrasiyle kalkınıp geliştiğininde altını çizdi. 

İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, yaklaşık 900 bini Fransa'da olmak üzere yurt dışında 7 milyondan fazla Türk vatandaşın yaşandığını söyledi. Sırakaya, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 2014'ten bu yana bulundukları ülkede sandığa gidebildiğini belirtti.

26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar da seçimlerde oy kullanmanın demokrasinin önemli bir unsuru olduğunu vurguladı. Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak ise yurt dışındaki vatandaşların bulundukları ülkelere sunduğu katkıya dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading