Yandex Metrica

Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı! Ne gerekiyorsa yaparız

Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı! Ne gerekiyorsa yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın adaları silahlandırması ve provokatif adımlarına ilişkin sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Bundan sonra benim artık Miçotakis ile görüşmem diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayında tahıl koridoru, enflasyon, olası Suriye Harekatı ve gündeme dair konu başlıklarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan’ın adaları silanlandırması ve provokatif adımlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bizim 1-5 ay kadar önce 'Gel bir Yemek yiyelim' dedim. Vahdettin Köşkü'nde Miçotakis'le yemek yedik. Kendisine "Bundan sonra aramıza 3. bir ülkeyi sokmayalım. Biz ne yapacaksak direkt hat kuralım, görüşmelerimizi yapalım" aradan geçti 2-3 hafta ABD'deki Kongre'de aleyhimizde birçok şey söyledi. Oradan gidip Davos'ta benzer şeyler yaptı. Biz Türkiye'yiz ya kabile değiliz. Sonra kalkıp, "Türkiye şunu yaptı, bunu yaptı” diye konuştu.

İstiklal Marşı'nın okunmasını kabul etmediler! DEM Parti'li Mardin Belediyesi'nde büyük rezillik! İstiklal Marşı'nın okunmasını kabul etmediler! DEM Parti'li Mardin Belediyesi'nde büyük... Haberi Görüntüle

ABD'YE FRANSA'YA SALDIRARAK "TÜRKİYE'YE VERMEYİN" DİYORLAR

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti; Türkiye'ye herhangi bir olumsuz adım attığında, siyasetçi olduğum için ilk işim halkıma anlatabileceğim güçlü malzemelerimin olması lazım. Sonra Efes tatbikatı yaptık. Yüksek Düzeyli İş Birliği Konsey görüşmelerini iptal ettim. Yunanistan'da 5+4= 9 adet ABD üssü var. Bunları da söylediğin zaman kendileri inkar ediyor. Bunları da adalara yerleştirme niyetleri var. Rusya'ya karşı savunmak için olduğunu söylüyorlar. Sizin ne gücünüz var? Bunu ABD bile yapamaz. Yunanistan bizim güvenlik ihtiyaçlarımız için uçak almamızı engellemeye çalışıyor. ABD'ye Fransa'ya saldırarak "Türkiye'ye vermeyin" diyorlar. Ama biz duruşumuzla konumumuzu koruyoruz. Buradan gereken dersi almışlardır.

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS BİLMİYOR! SANIRIM ÖĞRENECEK

Erdoğan, “Lozan ve Paris Anlaşmalarına ters olan böyle bir durumda Türkiye olarak biz 'Yunanistan ne yapmak istiyorsan yap' mı diyelim. Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız. Bu adaların egemenliğinin gayri askeri statü altında kalma kaydıyla kendisine verildiğini Miçotakis herhalde bilmiyor. Öğrenecek.” ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading