Yandex Metrica

Emine Erdoğan: İklim değişikliği sorunlarıyla mücadele edebilecek son nesiliz

Emine Erdoğan: İklim değişikliği sorunlarıyla mücadele edebilecek son nesiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında düzenlenen 'Gezegenimiz için El Ele: İklim Tartışmasında Afrikalı Seslerin Duyurulması' paneline katıldı. Oturum, Emine Erdoğan ve katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Gündem

23.01.2024, 18:29

Emine Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında düzenlenen "Gezegenimiz için El Ele: İklim Tartışmasında Afrikalı Seslerin Duyurulması" panelinde yaptığı konuşmada, bugün, dünyanın geleceğini ilgilendiren önemli bir tema etrafında bir arada bulunduklarını aktardı.

23 Nisan Manisa Norm Ender konseri saat kaçta başlayacak? Norm Ender Manisa konser ücretsiz mi, ne zaman bitecek? 23 Nisan Manisa Norm Ender konseri saat kaçta başlayacak? Norm... Haberi Görüntüle

'İNSANLIK İÇİN KIRMIZI KOD'

Erdoğan, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin yayınladığı son raporun, "İnsanlık için kırmızı kod" olarak değerlendirildiğini anımsatarak, raporun, tüm dünya için hayati bir çağrı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

ANKA fabrikasından sonra yeni hamle geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmede karar verdi ANKA fabrikasından sonra yeni hamle geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmede... Haberi Görüntüle

HEDEF 2023'TE SIFIR ATIĞIN TÜM TÜRKİYE'DE YAYGINLAŞTIRILMASI 

Emine Erdoğan, iklim değişikliğinin hiçbir sınır tanımadığını vurgulayarak, Türkiye'nin de iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Akdeniz Havzası'nda yer aldığını anımsattı ve şöyle dedi:

''2017'de yüzde 13 olan geri kazanım oranımız, bugün yüzde 22,4 seviyelerinde. Proje başlangıcından bugüne kadar geçen süreçte, yaklaşık 24,2 milyon ton geri kazanılabilir atık, işlenerek ekonomiye kazandırıldı. Bu geri dönüşümün şöyle bir tercümesi var; 3 milyon ton sera gazı salınımı önlendi, 265 milyon ağaç kurtarıldı ve 1,5 milyon dekarlık orman alanı tasarrufu sağlandı. Bu ve benzeri nice adımı dünyanın ortak evimiz olduğu şuuruyla atıyoruz."

Oturum, Emine Erdoğan ve katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Erdoğan, daha sonra alanda kurulan stantları ziyaret etti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading