Yandex Metrica

Ekşi Sözlük'ten 'erişim engeli' ile ilgili açıklama!

Ekşi Sözlük'ten 'erişim engeli' ile ilgili açıklama!

Türkiye'nin yüreğini yakan depremler sonrası provokatif ve sahte ihbar içerikleri sebebi ile büyük tepki toplayan ekşi sözlüğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişim engeli getirildi. Israrlara rağmen suç içeren yazıları silmeyen Ekşi Sözlük'ten erişim engeliyle ilgili Twitter üzerinden iki ayrı açıklama geldi.

Gündem

29.01.2024, 18:55

Sosyal mecralarda yürütülen sistematik algı operasyonlarının adresi haline gelen ekşi sözlük Kahramanmaraş depreminde dezenformasyonların yayılmasında önemli rol oynayınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişim engeli getirildi. BTK'ya ulaşamadıklarını belirten sözlük yöneticileri, kararın sebebinin tebliğ edilmediğini ifade ederek durumu çözüme kavuşrurmak için Ankara'ya gittiklerini açıkladı. 

İlk açıklamayı hemen engelleme kararının ardından yapan Ekşi Sözlük, Twitter üzerinden

"Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız" dedi.

"ANKARA'NIN YOLUNU TUTTULAR"

İkinci açıklama ise akşam saatlerinde geldi. Yine Twitter üzerinden yapılan açıklamada, yöneticilerinin Ankara'ya giderek durumu çözüme kavuşturmaya çalıştıkları ancak BTK'ya ulaşamadıları belirtildi.

İşte o açıklama:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading