Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu yandaşlığında sınır tanımadılar: Sözcü gazetesi hariç...

Ekrem İmamoğlu yandaşlığında sınır tanımadılar: Sözcü gazetesi hariç...

Muhalif medyada Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmeyi göze alan tek yayın organı Sözcü gazetesi oldu. Cumhuriyet, BirGün ve Karar ise her zamanki gibi 'yandaşına' toz konduramadı.

Gündem

10.02.2024, 22:16

İstanbul'da kar yağışının felakete dönüşmesi "Sorumlu kim?" sorusu karşısında muhalif basını ikilemde bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda CHP'li Ekrem İmamoğlu oturduğundan ötürü muhalif gazeteler ve fondaş medya, İBB merkezli rezaleti görmezden geldi; biri hariç...

Hükümete yönelik sert eleştirileri, hatta iftira boyutundaki gerçekdışı iddialarıyla sık sık gündeme gelen Sözcü gazetesi, 26 Ocak 2022 tarihli sayısında okuyucularının karşısına 'Sınıfta kaldınız' manşetiyle çıktı. 

Zamanında gerekli önlemler alınmadığı için İstanbul'un kar altında 'megaköy'e dönüştüğüne dikkat çeken Sözcü, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin iyi sınav vermediğini itiraf etti. Sözcü bunu yaparken hükümetin İBB'ye yeterli desteği vermediğini ileri sürmekten de geri durmadı. 

Sosyal medyada İmamoğlu taraftarlarınca eleştiri yağmuruna tutulsa da Sözcü'nün bugünkü manşeti, gazetecilik adına iyi örneklerden biri olarak tarihe geçti. 

Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Haberi Görüntüle

DİĞERLERİ BİLDİĞİNİZ GİBİ

Muhalif medyanın diğer üyeleri ise İstanbul'da yaşananlar ortada olmasına rağmen neredeyse efsunlanmış bir şekilde İmamoğlu'na destek vermeye devam etti. 

Mezhepçi BirGün gazetesi ne Ekrem İmamoğlu'nun ne de belediye kaynaklı fiyaskonun adını bile anmadı. İstanbul Havalimanı'nın kargo bölümündeki bir çatının kar yükünden ötürü çökmesinden yola çıkan gazete "Çatısı çöken ülke" manşeti atarak hükümeti suçladı. 

Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de taksici cinayeti! Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de... Haberi Görüntüle

TEKZİP GAZETESİ BÖYLE ÇIKTI

Kırdığı tekzip rekorlarıyla dikkati çeken Cumhuriyet gazetesi ise havalimanında kar yağışından ötürü yaşanan aksaklığı hatırlatarak bazı uçakların Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldığından bahsetti ve "İyi ki Atatürk var" manşeti attı. Ekrem İmamoğlu'na toz konduramayan Cumhuriyet, kış lastiği bulunmayan araçların yolları kapatmış olması nedeniyle belediye araçlarının kar küremesi yapamadığını iddia etti. Cumhuriyet editörleri, 'yetersiz tuzlama'ya hiç değinmedi. 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

YANDAŞLIĞIN KİTABI: KARAR 

Millet İttifakı'nın resmi yayın organı Karar gazetesi de "Ne olursa olsun İmamoğlu!" diyenler arasında yerini aldı. 'Devletin' afete müdahalede yetersiz kaldığını savunan Karar, eleştiri metinlerinde İmamoğlu ve İBB'yi kullanmamaya özen gösterdi. Gazete, bunun yanında eleştirilerin odağındaki İmamoğlu'na birinci sayfasında yer verdi. İmamoğlu'nun "Ok atanları duymuyoruz, işimize bakıyoruz" şeklindeki açıklamasını yayınlayan gazete, yandaşlıkta yeni bir seviyeye ulaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading