Yandex Metrica

Dün 'Suriyelileri katledelim' diye slogan atmışlardı! Provokatör grup gözaltına alındı

Dün 'Suriyelileri katledelim' diye slogan atmışlardı! Provokatör grup gözaltına alındı

Kahramanmaraş'ta yaşanan şiddetli deprem sonrası bölgeye giden Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı sabah saatlerinde Ümit Özdağ ile görüştükten sonra akşam yaktıkları ateşin etrafında toplanarak Suriyeli ve Afganları öldürelim diye slogan atmışlardı. Deprem bölgesinde yaşanan ve 'İnsanlık bitmiş' dedirten olay sonrası Çarşı grubundan açıklama geldi.

Gündem

12.02.2024, 14:02

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası birçok vatandaş bölgeye yardım etmek ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak için giderken bir kesim de bölgedeki gerginliği artırmak için gitti. 

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

OLAY ÖNCESİ ÖZDAĞ İLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Dün deprem bölgesine gelen Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'dan bir grup Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. Görüşmede deprem bölgesinde kendi bölgelerini kuracaklarını ve asayiş ile emniyeti kendileri sağlayacaklarını söyleyen grup Ümit Özdağ'ın tam desteğini aldı. 

Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen soruya yanıt Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDE SIĞINMACILARI HEDEF ALDILAR 

Akşam saatlerinde ise vicdanları yaralayan bir olay meydana geldi. Özdağ ile görüşen aynı grup, "Vuralım Suriyeliyi Hatay'da, vuralım Afganı Kahramanmaraş'ta. Yeter artık bitsin bu barış, havaya kalksın kalaşnikoflar." sloganları atarak asıl amaçlarını belli etti. 

Türkiye'yi yasa boğan olayın acısı henüz çok tazeyken bile ırkçı sloganlarla katliamları meşru kılmaya çalışan grup vatandaşların tepkisini çekti. 

DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! Haberi Görüntüle

ÇARŞI GRUBUNDAN GERİ ADIM 

Yaşanan olaylar sonrası Çarşı grubunun resmi hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada o grubun davranışını tasvip edilmediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

Depremin ilk gününden beri elimizden geldiğince yetebildiğimizce, canla başla bölgedeki halkımızın tüm ihtiyaçlarına bir nebze olsun derman olabilmek için didinip dururken, bu çalışmalara destek olmak için gelen bir grup taraftarın ne davranışını ne de söylemini asla tasvip etmediğimizi bildirmek isteriz.

Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç Efendi öldü mü? Hasan Efendi neden öldü, kaç... Haberi Görüntüle

GÖZALTINA ALINDILAR 

Deprem bölgesine gidip "Vuralım Suriyeliyi, vuralım Afganı" şeklinde slogan atan Çarşı taraftarı 16 kişilik grup gözaltına alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading