Yandex Metrica

Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen soruya yanıt

Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılacak mı? Vali Gül'den merak edilen soruya yanıt

Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını belirten İstanbul Valisi Davut Gül, "1 Mayıs, 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak, emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul'umuza yakışır bir şekilde coşku içinde kutlanır" dedi.  

Gündem

23.04.2024, 21:31

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamındaki kutlamalarının Taksim'de olup olmayacağı sorusu gündemi meşgul ederken İstanbul Valisi Davut Gül'den konuya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul Valiliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Gül, merak edilen soruyu yanıtladı.

Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Bakan Fidan'dan kritik temas: Nijer Devlet Başkanı Tiani ile görüştü Haberi Görüntüle

1 MAYIS TAKSİM'DE KUTLANACAK MI?

23 Nisan'ın coşku içinde kutlandığını ve 1 Mayıs etkinliklerinin yaklaştığını belirten Gül, "Biliyorsunuz 1 Mayıs, 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı." ifadelerini kullandı.

Kötü koku cinayeti aydınlattı! Müge Anlı'da aranan genç adamın cesedi tesadüfen bulundu! Kötü koku cinayeti aydınlattı! Müge Anlı'da aranan genç adamın cesedi... Haberi Görüntüle

''BU SENE TAKSİM'DE OLMAYACAK''

Gül, başta DİSK ve KESK olmak üzere Taksim için talepte bulunan herkesle konuştuklarını ve kutlamaların bu sene Taksim'de olmayacağını sendikalara izah ettiklerini anlatırken şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içinde, günün anlamına uygun, demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak, emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul'da İstanbul'umuza yakışır bir şekilde coşku içinde kutlanır."

Şevket Mirziyoyev'e doğum günü tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan lideri ile görüştü Şevket Mirziyoyev'e doğum günü tebriği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan lideri ile... Haberi Görüntüle

KUTLAMALAR HANGİ ALANDA YAPILACAK?

Olayın taraflarıyla iki kez görüştüklerini belirten Vali Gül, kutlama yerinin bu hafta içinde netleşeceğini ifade etti.

Gül, kutlamaların Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda yapılacağını yineleyerek, "O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistiğini ve ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading