Yandex Metrica

Dolarla maaş alan fondaş medya TL'nin değer kazanmasını hazmedemedi! 'Dolar en az 25 TL olmalı'

Dolarla maaş alan fondaş medya TL'nin değer kazanmasını hazmedemedi! 'Dolar en az 25 TL olmalı'

Türkiye ekonomisini çökertmek için başlatılan döviz operasyonunun KKM hamlesi ile önüne geçilirken fondaş medyadan 'dolar neden artmıyor' sesleri yükselmeye başladı.

Gündem

23.01.2024, 20:21

ABD dolarının TL'ye karşı yükselişe geçtiği son 2 yılda sürekli döviz kurları üzerinden gündem oluşturulmuştu. 

Haber7'nin haberine göre, TL'nin değer kaybettiğini doların ise arttığını iddia eden Altılı masa üyeleri, medyası, ekonomistleri, akademisyenler, STK'ları ve birçok uzantısı ile 'Battık-bittik-mahvolduk' sloganınu kullanarak AK Parti hükümetini topa tuttu. 

Kadıköy’deki kadın cinayetinde kan donduran ifade: Aşağı attıktan sonra gülüp müzik açtı Kadıköy’deki kadın cinayetinde kan donduran ifade: Aşağı attıktan sonra gülüp... Haberi Görüntüle

'DOLAR SIĞINILACAK LİMAN OLMAKTAN ÇIKTI'

Fırsatçılar ise doların yükselmesini bahane ederek zam üzerine zam yaptı. Bu yolla enflayonu tetikleyenler, 21 Aralık 2021'de yürürlüğe konan KKM sistei ile adeta duvara tosladı. "Dolar 25 TL olacak", "Türkiye iflas edecek" denilen süreçte KKM hamlesiyle Dolar, TL karşısında bir gecede %66 değer kaybetti.

İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı durdurun İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı... Haberi Görüntüle

'DOLAR NEDEN ARTMIYOR DEMEYE BAŞLADILAR'

Daha sonrasında ise sert yükseliş yaşayamayan dolar, TL karşısında stabil bir seyre girdi. KKM sonrası sığınılacak liman olmaktan çıkan dolar bu sefer de fondaş medyanın 'Dolar neden artmıyor' sözleri ile hedef oldu. 

MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! Haberi Görüntüle

FONDAŞ MEDYA DOLAR EN AZ 23 TL OLMALI DEMEYE BAŞLADI

Söz konusu kara propaganda haberi bugün Sözcü tarafından yayına sokuldu. "Seçim öncesinde dolar paradoksu: Tehlike çanları çalıyor" başlıklı haberde, hükümetin doların yükselmemesi için sıkıyönetim uyguladığı fakat doların en az 23 TL olması gerektiği belirtildi. 

SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? Haberi Görüntüle

DİREKT OLARAK SORDULAR 

"Seçim öncesinde dolar paradoksu: Tehlike çanları çalıyor" başlıklı haberde, hükümetin dolar kurunun yükselmemesi için sıkıyönetim uygulandığı fakat doların en az 23 TL olması gerektiği iddia edildi. 

Tekstil sektörünün doların TL karşısında değer göstermemesi için 'mağdur' olduğunun iddia edildiği haberde şu garip kelimelere yer verildi: 

Hükümet seçim öncesinde yeni bir enflasyon dalgası istemediği için dolar kurunda ‘sıkıyönetim’ uyguluyor ancak mevcut kur seviyesi ile rekabet avantajını kaybeden tekstil sektöründe üretim, ihracat ve istihdamda ciddi kayıplar başladı. ‘Bize özel olarak kur en az 23 TL olmalı’ diyen tekstilciye hükümetten olumlu geri dönüş olmadı.

Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç (Efendi) kimdir, memleketi neresi? Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç... Haberi Görüntüle

25 TL OLMASI GEREKİYORMUŞ 

Sözcü haberinde, "Hem yurt dışı pazarlardaki durgunluk hem maliyet artışları hem de TL’deki değerlenme nedeniyle sorunlar yaşayan tekstil sektöründe ise düşüş daha sert oldu." ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan haberde, dolar kurunun en az 23 TL, ülkenin risk primi düşünüldüğünde en az 25 TL olması gerektiği iddia edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading