Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler!

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol ile görüşme sağladı. Bakan Fidan, görüşmelerini tamamladıktan sonra Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüşme gerçekleştirdi.

Gündem

31.03.2024, 21:07

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 1. Nükleer Enerji Zirvesi'ne katılım gösterdi. Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi.Fidan, görüşmesinin ardından Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ BİZİM AMİRAL PROJEMİZDİR!

Bakan Fidan, ''Hızla büyüyen bir endüstriyel ekonomi olarak, yeni enerji tedarik programları uygulamaya koyduk. Bu nedenle sivil nükleer alana adım attık. Bu konuda Akkuyu Nükleer Güç Santrali bizim amiral projemizdir. Tamamen faaliyete geçtiğinde elektrik ihtiyacımızın yüzde 10’unu karşılayacak. Ek konvansiyonel tesislerin yanı sıra küçük modüler reaktörler inşa ederek bu seviyeyi yükseltmeyi hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, Nükleer enerji çalışmalarına adım atan Türkiye'nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ile iş birliği yaparak en yüksek uluslararası güvenlik standartlarını uyguladığını belirtti.

Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın... Haberi Görüntüle

''UKRAYNA'DAKİ NÜKLER SANTRALDEN BÜYÜK ENDİŞE DUYUYORUZ''

Bakan Fidan, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumun ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belrtti. Fidan, ''Bir tanesine daha katlanmaya gücümüz yetmez. Türkiye, Zaporijya'da korkunç bir olayın yaşanmaması için çeşitli girişimlerde bulunuyor” dedi.

Fidan ek olarak, “Özellikle nükleer silahlara ilişkin ifadeler, güvenli ve enerji açısından temiz bir geleceğe yönelik ortak arayışımıza gölge düşürüyor'' ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'da tansiyonun çok yüksek olduğunu belirten Fidan, ''Gazze'deki katliam devam ederken, İsrailli yetkililerin nükleer silahlarla ilgili açıklamaları sadece pervasız söylemler olarak geçiştirilemez. Türkiye, bu nedenle nükleer silahlanma yarışından kaçınmak için bölgenin nükleer silahlardan arındırılması gerektiği çağrısını yineliyor'' dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading