Yandex Metrica

Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Deprem bölgesi için iki önemli karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, afet bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 42 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki şiddetli depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 'OHAL kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanına ilişkin alınan tedbirlere dair kararname' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek Haberi Görüntüle

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

Kararnameye göre depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentlerdeki işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemeleri durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Kararnameyle OHAL bölgelerinde, pandemi döneminde olduğu gibi İş Kanunu'ndaki 'ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak', 'işyerinin kapanması' gibi sebepler dışında işten çıkarma yasaklandı.

Tekirdağ'da terör operasyonu: PKK'nın 'sözde komutanı' tutuklandı Tekirdağ'da terör operasyonu: PKK'nın 'sözde komutanı' tutuklandı Haberi Görüntüle

133,44 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Kısa çalışma veya işsizlik ödeneğinden yararlanmayan ve işsiz kalanlar için de OHAL süresini aşmamak kaydıyla İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133,44 TL destek ödemesi yapılacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak.

Deprem bölgesindeki işyerlerinde Sendika Kanunu kapsamındaki yetki tespiti, toplu sözleşmelerin yapılması, uyuşmazlıkların çözümü, grev ve lokavt süreleri de OHAL süresi boyunca uzatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading