Yandex Metrica

DEM Partili isimden CHP itirafı! 'İstanbul'da başkan yardımcıları bizden olacak'

DEM Partili isimden CHP itirafı! 'İstanbul'da başkan yardımcıları bizden olacak'

DEM Parti'den, CHP ile yapılan ittifakın amacını özetler nitelikte bir açıklama geldi. Parti'nin Meclis Üyesi Saymedi, seçimlerin kazanıldığı belediyelerde DEM Partililerin başkan yardımcısı olacağını söyledi.  

Gündem

08.04.2024, 09:13

Altılı Masa'nın yedinci ortağı olarak ittifakı uzaktan destekleyen DEM Parti, yerel seçimlerde CHP ile "kent uzlaşısı" adı altında yeni bir ittifaka imza attı. 

DEM Parti'den, CHP'yle yapılan yerel seçim ittifakıyla ilgili 14 Mayıs öncesindeki "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" vaadini hatırlatan bir açıklama geldi.

"AK Parti kazanmasın diye ittifak kurduklarını" söyleyen DEM Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadi, "bunun için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladıklarını" belirtti. 

Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Haberi Görüntüle

"ARKADAŞLARIMIZ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK"

Seçimden sonraki süreç hakkında da konuşan Saymadi, İstanbul'da 22 ilçede CHP listelerinden seçime girdiklerini hatırlattı. Saymadi, "Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız" dedi. 

Saymadi, ilçede aday çıkarılmayıp ilde çıkarılmasıyla ilgili de, "Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye" ifadelerini kullandı. 

İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı yapacak: En az ilkokul mezunu olmak yeterli! İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı... Haberi Görüntüle

"KARARI GÖRMEDİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZ DA VERİYOR"

Hürriyet'te yer alan habere göre Saymadi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz.

Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor.

Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor.

Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Loading