Yandex Metrica

Sitede Ara

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli?

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli?

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından 24 Nisan Çarşamba günü yapılan seçimde Zeki Yiğit bir kez daha Danıştay Başkanı seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir? Zeki Yiğit nereli? soruları ise arama motorlarına sıkça sorulmaya başlandı.

Gündem

24.04.2024, 18:17

7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresi sona ermişti. Danıştay'da yapılan başkanlık seçiminde Zeki Yiğit bir kez daha başkan seçildi. Zeki Yiğit seçimin ardından görevine kaldığı yerden devam edecek. 

İstanbul'da elektikler ne zaman, saat kaçta gelecek 4 Mayıs? İstanbul BEDAŞ elektrik kesintisi listesi İstanbul'da elektikler ne zaman, saat kaçta gelecek 4 Mayıs? İstanbul... Haberi Görüntüle

DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT KİMDİR?

Zeki Yiğit 10 Mayıs 1965 yılında dünyaya geldi. Zonguldak'ın Alaplı kentinde doğan Zeki Yiğit hukukçudur.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve buradan 1987 yılında mezun oldu.

1988 yılında hakim adayı olarak göreve başladı.

Çeşitli il ve ilçelerde görev yaptı. 

Adalet Bakanlığı'nda çeşitli dönemlerde  Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

2 Mart 2011'de Danıştay üyeliğine seçildi.

2013-2020 yıllarında Yüksek Seçim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay başkanı seçildi. 24 Nisan 2024'te yapılan Danıştay Başkanlığı seçiminde yenide Başkan seçildi. 

Zeki Yiğit evli ve dört çocukludur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading