Yandex Metrica

Cumhuriyet provokatörlüğe devam ediyor! Beştepe'deki törende dua edilmesinden rahatsız oldular

Cumhuriyet provokatörlüğe devam ediyor! Beştepe'deki törende dua edilmesinden rahatsız oldular

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki ''Göreve Başlama Töreni''nde edilen duayı 'laikliğe hançer' olarak nitelendirdi.

Gündem

23.01.2024, 21:00

Daha önce de ''Gerici tehlike büyüyor'' manşetiyle Müslümanlara kin kusan Cumhuriyet gazetesi nefretini sürdürmeye devam ediyor.

Ülkenin yüzde 95'inden fazlasını Müslümanlardan oluştuğunu unutan ve bulduğu her fırsatta Müslümanlara olan kinini kusan Cumhuriyet, bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dua edilmesinden rahatsız oldu.

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni düzenlendi.

3 Haziran'daki merasimde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti.

Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam yapılmayacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam... Haberi Görüntüle

''LAİKLİĞE HANÇER''

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama merasiminde gayrimüslim katılımcıların dahi saygıdan el açtığı duayı eleştirdi.

Kalkandelen Külliye'de dua edilmesini 'laikliğe hançer' olarak nitelendirirken, tepki göstermeyen CHP yönetimini de eleştirdi. 

Kalkandelen'in, 'Eski hamam eski tas' başlıklı yazısındaki ilgili kısım şöyle:

"Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet İşleri Başkanı'nın dualarıyla göreve başlama töreni düzenlerken laikliğe bir hançer daha saplandı. Dünyanın gözleri önünde İsmailağa ve Nurcuların önde gelen isimleri, Erdoğan’ın davetlisi olarak törende yer aldı. CHP yönetimi tepki gösterdi mi? “Tarikatlar ve cemaatler, 1925’te çıkarılan 677 sayılı Devrim Kanunu ile kapatıldı; bu yapılan yasayı ihlaldir, anayasaya aykırıdır” dedi mi? Demedi! Kendi milletvekilleri TV’lerde “677 sayılı kanun kadük oldu” dediğinde de susmuştu; susmaya devam ediyor!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading