Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasası Türkiye'ye yakışmıyor

Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasimize güç katacak yeni sivil anayasa hazırlanmalı. Yeni anayasa, sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır. Darbe anayasası Türkiye'ye yakışmıyor. Siyasetteki yumuşamayla birlikte farklı siyasi partiler arasındaki istişari görüşmelerin yoğunlaşması önemli bir fırsat teşkil ediyor. Biz, milletimizin beklentileri çerçevesinde üzerimize düşen yapıcı rolü oynamaya devam edeceğiz'' dedi.

Gündem

20.05.2024, 08:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde katılımcılara hitap etti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada ''Demokrasimize güç katacak yeni sivil anayasa hazırlanmalı. Yeni anayasa, sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır. Darbe anayasası Türkiye'ye yakışmıyor'' diyerek yeni anayasa mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Danıştay başkanlığına tekrar seçilen Zeki Yiğit'i kutluyorum. Danıştay, devlet geleneğimizdeki devamlılığın simgelerindendir. Danıştay, ecdattan kalan miras geleceğe iletilecek emanettir. Hukuk devletinin temel ilkelerinden biri idarenin  yargusal denetimidir. Bu misyonun ülkemizdeki temsilcisi Danıştay'dır. Danıştay, Anayasa ve yasaların uygulanmasını garanti ediyor. Devlet adaletin tecellisini sağladığı müddetçe güçlüdür. Adaletin olmadığı yerde milleti bir arada tutan bağ, zayıflamaya başlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Devlet Bakanı Siewiera'yı kabul etti: 'Ukrayna için savunulan ilkelerin Gazze için de geçerli olması gerekiyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Devlet Bakanı Siewiera'yı kabul etti: 'Ukrayna için... Haberi Görüntüle

“PEK ÇOK ADALETSİZLİĞE ŞAHİTLİK ETMEK ZORUNDA KALDIK”

Biz adalete büyük önem veren ama pek çok adaletsizliğe şahitlik etmek zorunda kalan bir milletiz. 27 Mayıs darbecilerinin gerçek bir mahkemeden ziyade kötü bir tiyatroyu andıran Yassıada’da işledikleri hukuk katliamlarını unutmuyoruz. 12 Eylül dikta rejiminin, bir sağdan, bir soldan darağacına gönderdiği gençlerin acısı hiç dinmedi. 28 Şubat döneminde adeta koro halinde darbecilere alkış tutanların, hukuk sistemimize verdikleri zararın telafisi yıllar aldı. 17-25 Aralık yargı-emniyet girişiminin faillerinin sebep oldukları sıkıntıların hala yükünü çekiyoruz. 15 Temmuz’da ödediğimiz ağır bedeller ise ortadadır. Adalet sistemimiz, bir dönem darbecilerin, bir dönem kendini milletten üstün gören yapıların bir dönem de FETÖ’nün sultasına maruz kaldı.

Blinken'dan sonra Heniyye: Dışişleri Bakanı Fidan'dan bir önemli görüşme daha Blinken'dan sonra Heniyye: Dışişleri Bakanı Fidan'dan bir önemli görüşme daha Haberi Görüntüle

''SOSYAL MEDYA, YARGIYI YÖNLENDİRMEMELİ''

Türk milleti adına karar verme onurlu ve mesuliyetinitaşıyan yargı organlarımız ülkemizde huzurun güvenin demokrasinin ve sosyal barışın teminatıdır. 27 Mayıs darbecilerinin hukuk katliamlarını unutmuyoruz. Sosyal medyadaki linç kültürü yargı üyelerini mağdur ediyor. Sosyal medya yargıyı yönlendirmemeli. yargıyı baskı altına alma, istemedikleri karar çıktığında hukukçuları hedefe koyma her geçen gün  daha çoık karşılaştığımız tehditlerden biri haline geldi.

İBB'nin ihmali iki can daha aldı: Başakşehir'de 'ikinci Edanur vakası'! İBB'nin ihmali iki can daha aldı: Başakşehir'de 'ikinci Edanur vakası'! Haberi Görüntüle

''YARGI MENSUPLARINA ÇAMUR ATILMASINI ASLA KABUL ETMİYORUZ''

Linç kültürü yargıyı mağdur ediyor. Medya ve sosyal medyanın asla sağa ve sola yargı dağıtmaması lazım. Terörü övmeyen, hakarete varmayan fikirler paylaşılabilir. Yasrgının toptancı bir anlayışıyla kurumsal olarak yıpratılmasını yargı organları ve mensuplarına çamur atılmasını asla kabul etmeyiz. Yargı eleştirilemez değildir. Herkes yargıya yardımcı olmalı. Sorun varsa çözmek, tıkanıklık varsa gidermek hepimizin görevi.

Ayten Gökçer neden öldü, kaç yaşındaydı? Ayten Gökçer hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? Ayten Gökçer neden öldü, kaç yaşındaydı? Ayten Gökçer hangi dizilerde... Haberi Görüntüle

''BİRÇOK MEVZUATTA DEĞİŞİKLİK YAPTIK''

İdari yargı mahkemelerimiz ve Danıştay'ımız yoğun iş yülküne rağmen adalet hizmetlerini başarıyla yürütüyor. İdari yargılamaların daha hızlı sonuçlanması vatandaşın hukukunun korunması için pek çok önemli mevzuat değişikliği yaptık. Vatandaşımızın idare karşısında koruyan idari yargının işleyişini hızlandıran pek çok düzenlemeyi son 21 yılda hayata geçirdik. Türkiye'nin en büyük demokrasi, kalkınma atılımlarına imza attık.

19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri saat kaçta, ne zaman? 19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri... Haberi Görüntüle

"YARGININ İDEOLOJİK KAMPLAŞMADAN UZAK DURMASINI TEMİN ETMEMİZ GEREKİYOR"

Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesi nasıl yanlışsa, yargının siyasi tartışmaların içine çekilmesi de o denli hatalıdır. İktidarı ve muhalefeti ile basını ve sivil toplumuyla hep birlikte yargımızın ideolojik kamplaşmadan uzak durmasını temin etmemiz gerekiyor. Ülkenin selameti yerine belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar kadrocu anlayışların devletimizin kurumları içinde tekrar yuvalanmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda hepimizin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi şarttır.

Piknik, tatil planı yapanlar dikkat: Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı! İşte il il hava durumu Piknik, tatil planı yapanlar dikkat: Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı!... Haberi Görüntüle

''DARBE ANAYASA'SI TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR''

Demokrasimize güç katacak yeni sivil anayasa hazırlanmalı. Yeni anayasa, sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır. Siyaset kurumunun, ekonomik ve sosyal sorunları öne sürerek, sivil anayasa ihtiyacını gündemden düşürmek istemesini doğru bulmuyoruz. Siyasetteki yumuşamayla birlikte farklı siyasi partiler arasındaki istişari görüşmelerin yoğunlaşması önemli bir fırsat teşkil ediyor. Biz, milletimizin beklentileri çerçevesinde üzerimize düşen yapıcı rolü oynamaya devam edeceğiz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading