Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göçebelik kültürünün kaybolmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4. Dünya Göçebe Oyunları"nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Göçebelik kültürünün kaybolup gitmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Dünya Etnospor Konfederasyonunca İznik’te düzenlenen “4. Dünya Göçebe Oyunları”nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda tatil mi? 23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı 7/24 tarıyor Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı... Haberi Görüntüle

"EN KUVVETLİ ETKİLEŞİM GÖÇLERDİR"

Ülkemizi de etkileyen salgın nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Şimdi 4'üncünü buram bura tarih kokan İznik'te başlatıyoruz. Göçebe derken insan kadar eski bir tarihten bahsediyoruz. Belirli bir coğrafyada sürekli veya mevsime göre yer değiştiren toplumlar da vardır. Bu süreçlerde kalkışan insan toplulukları birbirlerini etkilemiştir. Medya araçları, dünyayı küçük bir köy haline getirse de hala daha en kuvvetli etkileşim göçlerdir. İnsanlığın binlerce yılına damga vuran göçebelik kültürünün kaybolup gitmesine göz yumamayız.

Toros Dağları'nda dumanı tüten Yörük çadırını ifade ediyoruz, bu organizasyonu da insanlığın kadim mirasını gelecek kuşaklara bırakma konusunda önemli görüyorum. Bu oyunların düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. 

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

OYUNLARA KATKI SÜRECEK

Bölgemizin dini ve etnik çatışmalarla kavrulduğu bir dönemde dayanışmayı esas alan bu oyunların özgün bir platform olduğuna inanıyorum. Bu müsabakaların İznik'te yapılmasından da memnuniyet duyuyorum. Geleneksel spor müsabakaları gençlerimizin bu alanlara ilgilerini artıracak.

Her yönüyle zengin, dinamik bir göçebe oyunlarına şahitlik edeceğiz. Özellikle çocuklara yönelik etkinlikleri önemli görüyorum. Çocuk obası adıyla kurulan alan, evlatlarımıza unutulmaz deneyimler yaşatacaktır. Yetenekli sanatçı ve zanaatkarlarımızın eserleri de sergilenecek. Burada yapılan her faaliyet, bir anlamda tarihi canlandırma misyonuyla hazırlanıyor. Oyunların, haklarımızı birbirine yaklaştıran ve diplomasi sağlayan yönünü de önemsiyoruz. 2 yılda bir yapılacak Göçebe Oyunları'na her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz. Bu duygularla bir kez daha hepinize "hoş geldiniz" diyorum ve bu etkinliğin düzenlemesine katkı gösteren herkese teşekkür ediyorum. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading