Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide hedefini belirledi: Yeni kabine, 6 milyonluk istihdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide hedefini belirledi: Yeni kabine, 6 milyonluk istihdam

Yeni döneme hızlı bir başlangıç yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikli hedefi ekonomi olacak. Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklayarak yemin etmesinin ardından ekonomide hareketliliği arttıracak adımlar atılacak.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Pazar gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan ve Türkiye'yi 5 yıl daha yönetecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide rotayı çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl öngörülen 455 milyar liralık yatırım ve beş yıllık dönemde 6 milyonluk istihdam hedefi ile vatandaşın gelirini artırmayı hedefliyor.

Pazartesi günü açıklanması beklenen yeni kabine, ekonomiye ağırlık verecek. Kabine'de görev alacak ekip, 5 yıllık Ekonomi Eylem Planı'nı uygulayacak. Ekonomi programında, vatandaşlardan gelen talepler dikkate alınacak. Fiyat artışlarının ve hayat pahalılığınına ilişkin yeni adımlar atılacak. 

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRALARA ÖNLEM

Meclis'in gündemine gelecek ilk yasal düzenleme temmuz ayında sona erecek kiracıları korumak için uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan uygulamasının süresinin uzatılması olacak. Fahiş kira artışının önünü geçmek için Türk Ceza Kanunu'nda hapis, idari para cezasını içeren düzenlemeler de bu yasama döneminde tamamlanacak.

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Başvurular 12-13-14-15 Nisan’da yapılacak! B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Başvurular 12-13-14-15 Nisan’da yapılacak! Haberi Görüntüle

KİŞİ BAŞINA 16 BİN DOLAR

Türkiye'yi üst gelir grubuna taşımayı hedefleyen, yüzde 5.5 büyüme, 1.5 trilyon dolarlık milli gelir, 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaştıracak güçlü adımlar devreye girecek. Yeni ekonomi yönetimi, "reel sektörü güçlendirme, gençlere destek, yatırım, kalkınma ve büyük projelere ivme kazandırma, sosyal politikaları yaygınlaştırma ve yeni nesil atılımlara" odaklanacak.

Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da kapanacak mı? Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da... Haberi Görüntüle

YAPILACAK DÜZENLEMEDEN 470 BİN MEMUR YARARLANACAK

Ek gösterge düzenlemesi dışında memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri için de yasal düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle bütün memurlar 3600 ek göstergeden yararlanabilecek. Yapılacak düzenlemeden ilk etapta 470 binin üzerinde memur yararlanacak.

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYA ÇIKACAK

Yaklaşık 1 milyon küçük esnafın prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi için de yasal düzenleme gerekiyor. Toplam 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine ilişkin düzenleme yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkacak. Asgari ücret 500 dolar (10 bin lira) seviyesine çıkarılacak.

X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir: Peki X kapanırsa kullanıcı hesapları silinir mi? X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir:... Haberi Görüntüle

ÖNCELİK İŞSİZLERE VERİLECEK

İstihdamda öncelik 6 aydan daha uzun süredir işsiz olanlara verilecek. Bu yılın sonuna kadar işsiz olanları istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payını devlet karşılayacak. Bu yıl için işsizlik ödeneği alırken işe alınan her bir vatandaş için aylık 3552 lira prim teşviki verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading