Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli denizaltı müjdesi! '5-6 sene içinde teslim edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli denizaltı müjdesi! '5-6 sene içinde teslim edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını sürdüreceğini söyledi. Erdoğan yerli denizaltı MİLDEN'in inşasına 2025 senesinde başlayacaklarını belirtti.

Gündem

17.02.2024, 01:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

HIZIRREİS 2023'TE SELMANREİS 2027'DE HİZMETE GİRECEK

Yeni denizaltı projesi olan Hızırreis'in havuza çekiminin yapılacağını belirten Erdoğan, "Biraz sonra yeni denizaltı projemizin ikinci denizaltımızın olan Hızırreis'in havuza çekimini yapacağız. Teknik özellikleri itibariyle gerçekten göz doldurmaktadır. Su altında 3 gün görev yapabilen denizaltılarımız 12 hafta boyunca ikmalsiz suda kalabiliyor. Milli torpidomuz Akya'yı entegre ediyoruz. Hızırreis'in 2023'te, Selmanreis'in de 2027'de hizmete girmesini planlıyoruz." sözlerini kaydetti. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı! Çocukların teşkilata özel mektupları yoğun ilgi gördü! MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı!... Haberi Görüntüle

2027'YE KADAR 6 YENİ TİP DENİZALTI DONANMAYA KAZANDIRILACAK

Diğer yandan Erdoğan, "Savunma Sanayii'nde yerlilik oranlarımızı en üst düzeye taşımaya çalışıyoruz. Daha 15-20 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyen bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. 2027'ye kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandıracağız. 

'Odacılar' suç örgütü çökertildi! MAHZEN-30 operasyonu ile 34 kişi enselendi 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! MAHZEN-30 operasyonu ile 34 kişi enselendi Haberi Görüntüle

MİLLİ DENİZALTI GELİYOR

MİLGEN ile ilgili hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Milli denizaltımızı 5-6 sene içerisinde donanmamıza teslim edeceğiz.

Erdoğan, Denizlerdeki gücümüze güç katacak bu denizaltılarımızın inşa edilmesinde emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarih verdi Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ? Milli Eğitim Bakanı Yusuf... Haberi Görüntüle

TARİH YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'nin savaş gemisi satan 10 ülke arasında yer aldığını belirten Erdoğan, "Ülkemiz hali hazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak pazarlayan 10 ülke arasında yer alıyor. Savunma sanayinde tarih yazmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi bu alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapana kadar durmayacağız." diye konuştu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading