Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç'e NATO resti: Hiç yorulmasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Terör örgütü PKK ile FETÖ'ye büyük destek veren Finlandiya ve İsveç'e kapıları kapatan Erdoğan, "Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Türkiye'ye yaptırım uygulayanların NATO'ya girmesine 'Evet' demeyiz" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsveç ve Finlandiya heyetinin Tükiye'ye gelmelerine gerek olmadığını belirterek iki ülkenin NATO'ya girişine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

(İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO TALEBİ)
"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYANLARIN NATO'YA GİRMESİNE 'EVET' DEMEYİZ"

"Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanlarıyla bir görüşmeler yapıldı. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler ki, teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine yönelik açıklamaları var. Velev ki teslim et, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesini sağladı. NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu, her türlü üssü kuruyorlar mı? Kuruyor. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezleri. Parlamentoya gidip bunları konuşturuyorlar. Hatta ve hatta terörist yanlısı üyeleri var parlamentolarında. Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmeye evet demeyiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading