Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Erdoğan şubat ayı içinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne iade-i ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 18:22

Türkiye ile BAE arasında başlayan yeni döneme ilişkin ilk temas, 5 gün önce BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın, Ankara ziyareti ile resmen başlamış oldu. 

Resmi temaslar kapsamında Ankara'ya gelen Veliaht Prens El Nahyan'ın öncülüğünde enerji, sağlık, tarım, lojistik, nakliye, endüstri, altyapı, finans ve turizm alanlarında anlaşmalara imza atılmıştı. 

Dünya gündemine oturan görüşme sonrasında BAE-Türkiye ilişkileri hakkında bir yorum da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(BAE ile ilişkiler) Şubat ayı içerisinde benim bir iadeiziyaretim olacak. Geniş bir heyetle gideceğim ve bazı adımları güçlü şekilde atacağız. 10 milyar dolarlık yatırım planı sundular. Bunu uygulamaya koyarak farklı bir geleceği inşa etmiş olacağız. Güzel gelişmeler olacak. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de (Mısır ve İsrail) buna benzer adımları atacağız." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading