Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Menemen'den özel hediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Menemen'den özel hediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu tarafından, 2,5 metre boyundaki dev vazo hediye edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:17

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu'yla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

DEV VAZO CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ

AK Parti Genel Merkezinde MYK toplantısı öncesine Menemen’den gelen dev vazo damga vurdu. 2,5 metrelik boyu ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile dikkat çeken dev eseri ortaya çıkaran Ahmet Taşhomcu, vazoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Bu nadide eseri size ulaştırmaktan şeref duyuyoruz” diyerek Menemen için planlanan projeler dosyasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti. 

MEB yeni müfredatta hangi değişiklikler var? Yeni müfredat ne zaman uygulanacak? MEB yeni müfredatta hangi değişiklikler var? Yeni müfredat ne zaman... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, el emeği özel vazonun ustalığına hayran kaldığını ifade ederek “Bu nadide eser için değerli Menemen Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan, vazoyu tasarlayıp ortaya çıkaran kıymetli ustamız Ahmet Taşhomcu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Menemenli sevgili hemşehrilerime çok selamlarımı iletin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Haberi Görüntüle

'BÜYÜK ONUR VE MUTLULUK DUYACAĞIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşhomcu ve Başkan Vekili Aydın Pehlivan’dan vazonun yapımı hakkında bilgi aldı. Pehlivan, "Menemen’i ziyaretinizin ardından Menemen özelinde ve Menemen’i temsil eden size özel bir hediye olması gerektiğini düşündük. Çömlek ustalığı konusunda dünya şampiyonluğu da olan Ahmet Taşhomcu, böyle görkemli bir eser ortaya çıkardı" diye konuştu. Taşhomcu da “Menemen Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen’e özel bir eser planladık. Menemen’in kırmızı toprağını kullanarak 1 ay süren çalışmayla 2,5 metrelik vazoyu tamamladım. Yaklaşık 200 kilo çamur kullandım. Vazonun üzerindeki Cumhurbaşkanlığı forsu için de herhangi bir kalıp kullanmadım. Forsun yapımı 4 gün sürdü. Eseri size ulaştırmak için gün sayıyorduk. Sizin için böyle bir eser ortaya koyabilmenin gururunu yaşıyorum. Vazonun Cumhurbaşkanlığında sergilenmesinden büyük onur ve mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading