Yandex Metrica

CHP'ye 'katliamcı' diyen Alican Ayvataş şimdi CHP'yi yönetiyor: Twitter'daki trol ekibi ve Ekşisözlük ona bağlı çalışıyor

CHP'ye 'katliamcı' diyen Alican Ayvataş şimdi CHP'yi yönetiyor: Twitter'daki trol ekibi ve Ekşisözlük ona bağlı çalışıyor

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlı trol ordusunu kendisine tahsis edilmiş büyük bir ödenekle yöneten Alican Ayvataş, Twitter'da 'FAV ekibi' ve 'saldırı timleri' kurmakla övünüyor. WhatsApp gruplarıyla algıyı yönetme işine soyunan Ayvataş, aynı zamanda Ekşisözlük'te neyin yasaklanacağına da karar veriyor.

Gündem

29.04.2024, 17:48

CHP'nin gençleri etkilemek için sosyal medyayı nasıl örgütlediği, partinin gençlik kollarında iletişim başdanışmanı görev yapan Alican Ayvataş'ın mesajlarıyla açığa çıktı. 

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından görevlendirilen ve geçmişte PKK/YPG'nin Ayn el-Arab işgaline 'Kobane direnişi' ifadesiyle destek veren Ayvataş, partideki trollerin ne yazacağına, sosyal medyada hangi etiketin destekleneceğine ve hangi mesajların 'fav'lanacağına bile karar veriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ekibinden rahatsızlık duyan bir CHP'linin Twitter'da paylaştığı görseller, Alican Ayvataş'ın CHP gençlik gruplarına yolladığı mesajları ifşa etti. 

WhatsApp mesajlarına göre Ayvataş, CHP'ye bağlı 'saldırı timleri' kurmayı kendine görev edinmiş. Bir sohbet esnasında muhatabına şu sözlerle sesleniyor: "CHP'nin güçlü olması her manada iyi. Mesela saldırı timimiz olsun. En azından biri küfür etti mi veya cemre gibi edepsizlik yaptı. Organize cevap verelim, ona büyük zarar verelim."

Son dakika: YSK kesin sonuçları açıkladı! 3 ilçe 4 beldede seçimler yenilecek Son dakika: YSK kesin sonuçları açıkladı! 3 ilçe 4 beldede... Haberi Görüntüle

İŞTE ALİCAN DOKTRİNLERİ

Partinin Kılıçdaroğlu'na bağlı sosyal medya ordusunu dilediğince yönlendiren Ayvataş, 'algı yönetimi' doktrininin olmazsa olmaz kurallarını şu mesajıyla ilan etti: 

"Medya ve sosyal medyayı uyumlu kullanırsak bu seçimi gerçekten çok rahat kazanabiliriz. Bu gruptaki herkes aktif Twitter kullanıyor, herkesin kendine göre bir takipçi kitlesi var. Az çok hiç önemli değil. Birbirimize FAV grubu kursak bile en az 30-35 FAV var. Birleşirsek bu 250-1000 arası FAV demek.

Hep birlikte algı yönetelim diyorum. Bir konu bulalım ve bu konu üstüne yorumlar yazalım. Aramızdan birilerini öne çıkartalım. Birlikte hareket edelim. CHP'ye destek verelim derim. nasıl bakarsınız?

Hem gruba hem CHP'ye katkı sağlamış oluruz. Herkesten yorum bekliyorum."

AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var Haberi Görüntüle

ALİCAN EKŞİSÖZLÜK'Ü DE YÖNETİYOR

CHP tarafından büyük paralar harcanarak yönlendirilen sosyal medya mecraları sadece Twitter, Meta, Instagram'dan ibaret değil. Günde yüz binlerce gencin ziyaret ettiği Ekşisözlük sitesi de başını CHP'nin çektiği muhalefet odaklarınca yönetiliyor. 

Sitenin ana sayfasında hangi mesajların görünüp hangilerinin görünmeyeceğine ilişkin kararı CHP yönetimi veriyor. Trol ekiplerini CHP adına yönettiği ortaya çıkan Alican Ayvataş'ın ayak izleri Ekşisözlük'te de var. 

Türkiye'deki 'olumlu' gelişmeleri bu mecrada paylaşmaya çalıştı diye Ekşisözlük yönetimince hesabı kapatılan bir yazar, geçtiğimiz aylarda Alican Ayvataş-Ekşisözlük ilişkisine dair önemli bir mektup paylamıştı. Kendisine Ekşisözlük'te CHP'li bir yazarın yolladığı mektubu yayınlayan Abese İrca rumuzlu vatandaş, sözkonusu CHP'linin Ayvataş'ın hışmına nasıl uğradığını ifşa etmişti. 

İşte Ekşisözlük'teki o CHP'linin kaleminden Alican Ayvataş mektubu:

"Selamlar. Büyük ihtimalle beni hatırlarsınız, 'statement under penalty of perjury' isimli hesabın sahibiyim. Daha önce özel mesaj yoluyla sizinle konuşmuş hatta biraz da sert şekilde tartışmıştık. Görüşlerimiz pek uyuşmuyor, ben Atatürkçüyüm ve 20 yıllık CHP seçmeniyim. Size yazma sebebim de aslında buydu. Bundan iki gün önce şu andaki mevcut CHP Gençlik Kolları İletişim Danışmanı Alican Ayvataş'ın Atatürk'e hakaret ettiği Tweetleri Ekşisözlük'te yayınladım. İki gün sonra Ekşisözlük'e girmeye çalıştığımda ise hesabımın kapatılmış olduğunu gördüm. Entry'de ne bir hakaret ne de bir format hatası vardı. 

Alican Ayvataş'ın attığı tweetler şu an sosyal medyada dolaşımda olan, kendisinin de kabul ettiği tweetler. Dahası Ekşisözlük'te küçük bir araştırma yaptıktan sonra bu konuyla alakalı açılan tüm başlıkların yok edilmiş, bu konuda yazan yazarların ise uçurulmuş olduğunu gördüm. Ekşisözlük bu konudan bahseden bütün içerikleri silmiş. Birileri resmen bu tweetlerle alakalı bir içerik araştırması yapmış ve sistematik bir temizliğe girişmiş. Ekşisözlük'te bu konuya dair hiç iz bırakılmamış. Size içerik temizliği yapılan diğer konu başlıklarını da gönderiyorum."

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

'KATLİAMCI' DEDİĞİ PARTİYİ YÖNETİYOR 

14 il teyakkuzda! Meteoroloji 'Kuvvetli geliyor' diyerek uyardı 14 il teyakkuzda! Meteoroloji 'Kuvvetli geliyor' diyerek uyardı Haberi Görüntüle

AYVATAŞ PKK'YI AÇIKTAN DESTEKLİYOR

CHP'nin trol ordusunu kendisine tahsis edilen büyük bir ödenekle yönettiği anlaşılan Alican Ayvataş, Kaftancıoğlu ekibinden partiye sokulmuş eski bir HDP'li. 

Her şeyiyle 'Yeni CHP'yi temsil eden Ayvataş'ın geçmişteki bazı Twitter mesajlarına göz atmakta fayda var. Çünkü bu mesajların hiçbirine CHP tarafından yönetilen Ekşisözlük'te ulaşılamıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading