Yandex Metrica

CHP'nin 'hayır' oyu PKK'da memnuniyetle karşılanmış

CHP'nin 'hayır' oyu PKK'da memnuniyetle karşılanmış

Selahattin Demirtaş’ın terörist olan kardeşi Nurettin Demirtaş, CHP’nin Irak ve Suriye tezkeresine hayır oyu vermesinin ardından terör örgütünde memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:28

Demirtaş, CHP’nin tezkereye ‘hayır’ oyu vermesinin terör örgütünde destek gördüğünü ifade ederek, “Tezkereye hayır demesi, Kürt halkı açısından önemliydi, CHP açısından bir ilkti” dedi.

Terör soruşturmasından dolayı cezaevinde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin Demirtaş’ın PKK’nın yayın organında yer alan yazısında, CHP’nin, PKK’yı korur nitelikteki tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demirtaş, yazısında, “CHP Kürt sorununun çözümü için TBMM’yi adres gösterince hem biraz olsun iyimserlikle karşılandı, hem de KCK eş başkanlığı düzeyinde politik teşvik temelinde destek gördü. Ve bir de teskereye hayır dediği için Kürt halkı açısından önemliydi ve CHP açısından bir ilkti. Destek görmeyi hak etti” ifadelerini kullandı.

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

SÖZDE DEMOKRASİ İTTİFAKINA DİKKAT ÇEKTİ

Terörist Nurettin Demirtaş, yazısında aynı zamanda HDP’nin başını çektiği “demokrasi ittifakı” kurulması gerektiğine dikkat çekti. AK Parti ve MHP’ye karşı mücadele vermek isteyenlerin HDP ve sözde demokrasi ittifakı etrafında toplanması gerektiğini belirten Demirtaş, “HDP’nin demokrasi deklarasyonundan sonra bu destek giderek artmaktadır. Çerkezköy’den Mersin mitinglerine dek her şey apaçık ortadadır. Bu coşkuyla büyük demokrasi ittifakı gerçekleştirildiğinde moral, umut, enerji patlaması yaşanacaktır. Hedef bellidir ‘hükümet istifa’ sloganlarının her yerde yankılandığı bir zamanda, demokrasi ittifakının ülkeyi yönetmeye talip olmasından daha doğal ne olabilir ki? Ayrı ayrı ittifaklarla değil, demokrasi ittifakı ile bu hedefe ulaşılabilir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading