Yandex Metrica

CHP'li Savaş: 2023 adayımızı uluslararası aktörler seçecek

CHP'li Savaş: 2023 adayımızı uluslararası aktörler seçecek

Hatay'ın CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş'tan Joe Biden'ı doğrular nitelikte açıklama: Cumhurbaşkanı adayımızı uluslararası karar vericiler belirleyecek.

Gündem

23.01.2024, 17:41


2023 seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak kimi göstereceği konusunda tartışmalar sürerken Hatay'ın CHP'li büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

HRT Akdeniz kanalında katıldığı programda, CHP'nin cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu esnada, sunucunun "Cumhurbaşkanlığına aday gösterileceğinizle ilgili sizin de isminizin yer aldığı bazı haberleri okuduk" sözlerine yanıt veren Savaş, "Kimin ismi ön plana çıkarılıyorsa o tehlike arz ediyor, onu yiyelim demektir. Ben, bu konuda hiçbir şeye aday değilim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde başarı ve birikimin tek şart olmayacağını söyleyen Savaş, "Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı ve birikimle olmuyor. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar" itirafında bulundu. 

22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu olabilir 22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN O SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Savaş'ın sözleri, ABD'de yönetime gelmeden aylar önce Joe Biden'ın bir grup gazeteciye yaptığı o skandal açıklamaları hatırlattı. Biden, iktidara gelmesi halinde Türkiye'de muhalefeti destekleyeceğini, onların Erdoğan'a karşı zafer kazanmaları için elinden geleni yapacağını söylemişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading